Nu er lokalplanen for nye sommerhuse i Rødhus vedtaget

Arkivbillede Foto: Jammerbugtposten.dk
Print Friendly, PDF & Email


Nu er lokalplanen for nye sommerhuse i Rødhus vedtaget

En lokalplan for et sommerhusområde i Rødhus er nu vedtaget. Planen har været i offentlige høringer, og lokalplanen er på den baggrund blevet rettet til. 


Jammerbugt Kommune kom i februar 2021 med et lokalplansforslag og en miljørapport for et sommerhusområde i Rødhus. Forslaget og miljørapporten blev udarbejdet som følge af en ansøgning om opførelse af nye sommerhuse ved det tidligere Rødhus Klit Feriecenter.

Siden har miljørapporten og lokalplansforslaget været i offentlig høring, der er blevet lavet en feltundersøgelse for at vurdere påvirkningen af naturen i området, og det er blevet fastslået via ekstern advokat, at området er gyldigt som sommerhusområde. Nu er den endelige lokalplan for de nye sommerhuse blevet vedtaget af Kommunalbestyrelsen.

På baggrund af høringssvar er det bl.a. besluttet, at der må være én bygning pr. grund – i samme niveau og på maks. 150 m2. Der er også i lokalplanen taget højde for at sikre et ensartet udtryk for sommerhusene ved bl.a. at stille krav til farvevalg.Det er desuden, for at skabe bedre leve- og ynglesteder for bl.a. mark-firben, besluttet, at der ikke må asfalteres ved stamveje og overkørsler til veje, og at der ved hvert sommerhus max må være 40 m2 ikke-overdækket terrasse.

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn