Norske musikkorps samles til Nordsø-Festival 2024 i Blokhus

Norske musikkorps samles til igen til Nordsø-Festival 2024 i Blokhus. Billede fra tidligere år Foto: Erhvervsforeningen Destination Blokhus
Print Friendly, PDF & Email

Norske musikkorps samles til Nordsø-Festival 2024 i Blokhus

Nordsø-Festivalen, den store festival for norske skole- og ungdomskorps, vender tilbage til Blokhus fra 22. til 26. juni 2024. Med ca. 700 deltagere fordelt på 17 skole- og ungdomskorps fylder de gaderne med musik og march.

Korpsmusik er en meget populær fritidsaktivitet i Norge, hvor der på landsplan er ca. 70.000 personer, der spiller i et af landets ca. 1600 musikkorps. Euro Tourist har sammen med Erhvervsforeningen Destination Blokhus planlagt et program spækket med spændende aktiviteter, hvor børn og unge fra Norge spiller gaderne op.

Koncerter og marcher:
Der vil være rig mulighed for at høre de dygtige tamburkorpsspillere i forbindelse med deres ophold i Blokhus.

Sankthansaften den 23. juni er der musikalsk march fra Blokhus Torv kl. 19.00 til stranden, hvor alle er velkomne til at marchere med. Marchen afsluttes med en festlig minikoncert på stranden, ved de deltagende korps. Desuden er der mandag den 24. juni fra kl. 19.00 musikstafet på Blokhus Torv, hvor der battles om at være det mest udholdende korps. Der spilles populærmusik, som de fleste kender og kan nynne med på.

Under Nordsø-Festivalen afvikles også diverse musikkonkurrencer for deltagerne og præmieoverrækkelsen for disse sker i forbindelse med afskedsarrangementet, som finder sted tirsdag den 25. juni på Torvet kl. 19.00, hvor Helle Bak Andreasen, formand for kultur-, fritids- og landdistriktsudvalget, holder tale.
Der vil også være et underholdende indslag til glæde for de norske musikanter og publikum.

En festlig tradition:
I år er det 35 år siden, den første Nordsø-Festival blev afviklet, baseret på ide og opstart af Eigil Frost fra Euro Tourist og Knud Rasmussen, der var bosiddende i Norge.
Efter Knuds bortgang har hans familie videreført den traditionsrige fejring af korpsmusik under Nordsø-Festivalen, og hele familien er at finde i Blokhus under afviklingen, hvor de i deres let genkendelige blå kedeldragter sørger for, at alle de norske deltagere får en god oplevelse.

Mere musik:

Umiddelbart efter Nordsø-Festivalens afslutning, nærmere bestemt 26. juni kl. 16.00 tager Prinsens Musikkorps over og giver koncert på Blokhus Torv.
Musikerne er top-professionelle og har erfaring fra bl.a. Livgarden, Forsvaret, Kongehuset og det Kongelige Teater. Der vil være et bredt repertoire, som dækker både klassisk og moderne musik, så der er noget for enhver smag.

Foto: PRINSENS MUSIKKORPS

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn