Naturoplevelser i Jammerbugt og omegn: Bulbjerg

Udsigt fra Bulbjerg. Foto: Jammerbugtposten.dk.
Print Friendly, PDF & Email

Der er altid åbent i de fantastiske, lokale naturområder i Jammerbugt og omegn, hvor det er let at holde afstand til andre.

Svinkløv og Fosdalen, som også er en del af Danmarks Naturkanon, er nok de to mest oplagte bud på lokale naturoplevelser, man ikke må gå glip af. Men der er også masser af andre perler i Jammerbugt og omegn, som helt sikkert er et besøg værd.


Et bud herfra lyder på et besøg til Bulbjerg, der ligger lige udenfor Jammerbugt Kommune vest for Thorup Strand.

Bulbjerg er en 47 meter høj kalkstensknude beliggende på det nordlige Hannæs. Fra toppen er der en fantastisk udsigt, og i klart vejr er der udsigt til Hanstholm i vest og Rubjerg Knude i øst. Dermed kan man i klart vejr få en rigtig fin udsigt over en stor del af Jammerbugtens kystområde ud mod Vesterhavet.

Udsigt fra Bulbjerg. Foto: Jammerbugtposten.dk.

Kalkstensklinten er desuden Danmarks eneste fuglefjeld uden for Bornholm. Det er således hjemsted for en stor koloni af den nordatlantiske mågeart Rider, som bygger rede på de små klippefremspring.

Bulbjerg er fredet for at bevare områdets unikke natur og udsigter.

Bulbjerg. Foto: Colourbox.

Under 2. verdenskrig byggede tyskerne pejlestation, kanonstilling og bunkere i området, og således agerede Bulbjerg lytte- og radarpost for tyskernes kanonstillinger.

Den store bunker yderst på Bulbjerg blev åbnet for offentligheden i 1996, og herfra kan man i dag nyde udsigten og se en plancheudstilling om natur og historie i området.