Mette Vestenbæk : Vil vi landdistrikterne i hele Jammerbugt Kommune ?

Mette Vestenbæk (A) medlem af kommunalbestyrelsen Jammerbugt Kommune 


AF Mette Vestenbæk (A) medlem af kommunalbestyrelsen Jammerbugt Kommune 

𝑽𝒊𝒍 𝒗𝒊 𝒍𝒂𝒏𝒅𝒅𝒊𝒔𝒕𝒓𝒊𝒌𝒕𝒆𝒓𝒏𝒆 𝒊 𝒉𝒆𝒍𝒆 𝒌𝒐𝒎𝒎𝒖𝒏𝒆𝒏?

-- annonce ---

I går blev Jammerbugt kommunes omstillingskatalog for budget 2023 sendt i høring blandt borgerne, i det kan man læse at der er stillet forslag om at nedlægge V. Hjermitslev SI (solsikken).

Det er mig ubegribeligt at man ikke fra forvaltningens og skolens side tidligere har gjort en større indsats for at få flere børn til børnehaven og vuggestuen. Hvis man har besøgt stedet vil man vide hvor unikt og specielt et sted det er, for hele byen og området omkring V. Hjermitslev! Tidligere er både skole og plejehjem lukket – det sidste kommunale virke i byen er pt. verdens bedste dagplejer Susanne samt børnehaven og vuggestue.

Begrundelsen for at lade den lukke er at der er for få børn der går i børnehaven, men hvor mange ved den findes og hvad er der gjort af indsats for at få flere børn i børnehaven og vuggestuen? Der er netop det sidste år lavet stor indsats fra forældrene i byen b.la. med indsamling til ny fed mooncarbane, og ikke mindst via godt samarbejde med foreningslivet lykkedes at gøre gymnastiksalen til det fedeste rum med plads til leg og fordybelse.

Jeg håber at mange vil hjælpe os med minde mine politiske kollegaer, om hvor vigtig et sted som solsikken er for ETHVERT lokalområde i hele kommunen, lad os finde en bedre løsning hvor vi bruger midlerne mere optimalt og samler de gode miljøer hvor det giver mening!

Som ny politikker er det en kæmpe mavepuster at skulle tage stilling til dette, og mange andre vigtige områder der står for skud b.la. forebyggelse, og meget mere, jeg mener ikke vi kan spare os ihjel og skal lade det være den bedste løsning!

Jeg vil kæmpe alt hvad jeg kan for bevarelsen af det lokale og nærværende pasningstilbud!

1 KOMMENTAR

  1. Tak til dig Mette for at sætte fokus på de små byers overlevelse.
    Jo mere der centraliseres af skoler, busser og børnepasning , jo færre unge familier ønsker at flytte ud i de små byer.
    Nu har regeringen hjulpet med lånegaranti, så huse kan belånes i de små byer, det hjælper bare ikke hvis der skal køres langt for at få børnene passet.
    Held og lykke med at samle flertal til din kamp for Solsikken.
    Gerda Kanstrup

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn