Mere frontpersonale på nordjyske hospitaler kan vaccineres med nye vaccinedoser

Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email

Region Nordjylland har mandag modtaget 4.875 nye vaccinedoser. Det betyder blandt andet, at regionen kan vaccinere mere af frontpersonalet på hospitalerne. Lige nu er over 2.000 af godt 12.000 hospitalsansatte vaccineret med første stik.

Vacciner giver tryghed til personalet


Mandag 4. januar har Sygehusapoteket i Region Nordjylland modtaget 4.875 doser Pfizer vaccine mod COVID-19. De vil blive brugt i den fortsatte vaccinering af beboere og personale på plejehjem samt sårbare borgere over 65 år, der modtager pleje og praktisk hjælp i eget hjem. Derudover vil det være muligt at fortsætte arbejdet med at vaccinere frontpersonalet på hospitalerne. Her er der indtil nu vaccineret 2.137 medarbejdere på de somatiske hospitaler og knap 100 medarbejdere i Psykiatrien.

– Det er vigtigt, at vi er kommet godt i gang med at vaccinere frontpersonalet på hospitalerne. Det giver tryghed for den enkelte medarbejder at være beskyttet mod COVID-19. Derudover har sygemeldinger fra smittet personale lagt et ekstra pres på hospitalerne, og det kan en vaccination være med til at afhjælpe, siger Anne Bukh, koncerndirektør i Region Nordjylland.

4.875 doser kan vaccinere ca. 6.000

Det frontpersonale, der først vil blive vaccineret, vil være personale i f.eks. akutmodtagelser, akutte sengeafsnit, COVID-19 afsnit, COVID-19 vurderingsenhed, intensive afsnit, Infektionsmedicinsk Afdeling og Lungemedicinsk Afdeling.

– De nye doser vurderes faktisk til at kunne give første stik til ca. 6.000 personer, da erfaringerne har vist, at man kan trække ekstra doser op af hætteglassene. Det betyder, at vi kan tage endnu et godt ryk i vaccineringen af både personale og borgere, siger Anne Bukh.

Efter denne uges vaccination forventes 3.073 medarbejdere på de somatiske hospitaler at være vaccineret med første stik, heraf 2.197 på Aalborg Universitetshospital, 690 på Regionshospital Nordjylland og 186 på Thisted Sygehus. Derudover har Psykiatrien påbegyndt vaccination af både personale og særligt sårbare patienter – knap 100 medarbejdere er vaccineret, og indsatsen vil fortsætte i januar.

Næste vaccine leverance fra Pfizer til Region Nordjylland forventes at ankomme i starten af næste uge. Det er her planen at fortsætte vaccinationen af hospitalspersonale, ligesom flere af regionens borgere vil få mulighed for at blive vaccineret.