Lokale virksomheder giver gode råd til Jammerbugt Kommune

Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email

Tæt dialog mellem virksomhederne og kommunen gør Jammerbugt erhvervsvenlig. Men der er også flere områder, hvor der er plads til, at kommunen gør det bedre, lød det fra de lokale håndværksvirksomheder, da Dansk Byggeri Nordjylland og Jammerbugt Kommune mødtes til dialogmøde.

De lokale håndværks- og anlægsvirksomheder i Jammerbugt er glade for deres kommune, selv om den kun ligger nummer 79 ud af 98 kommuner på listen over, hvor erhvervsvenlige landets kommuner er. Kommunen er nemlig god til at lytte, lød det fra Dansk Byggeri Nordjylland, da parterne forleden mødtes til det årlige dialogmøde.

– Vi prioriterer den tætte kontakt med virksomhederne højt blandt andet på de her dialogmøder, men også generelt i hverdagen. Det er med til at holde os på dupperne, så vi ved, hvordan vi gør det attraktivt at drive virksomhed i vores lokalområde. Jeg tror på, at det er en af årsagerne til, at vi har trukket en hel del nye virksomheder til kommunen. Og vi vil gerne gøre det endnu bedre, derfor lytter vi også til erhvervslivet, og retter op på de ting, der kan forbedres, siger Mogens Gade, borgmester i Jammerbugt Kommune.

Konkrete ønsker fra virksomhederne 

Der er flere ting, de lokale virksomheder godt kunne tænke sig, at kommunen ændrer i en mere erhvervsvenlig retning. Fx foreslår de, at en virksomhed, der arbejder for kommunen, først skal stille med en bankgaranti ved opgaver til en million kroner og opefter. Et andet ønske er, at kommunen følger den såkaldte AB18 uden afvigelser, det vil sige, at kommunen vil følge de betingelser for udbud og kontraktindgåelse, som byggebranchen anbefaler.

– Det vil uden tvivl gøre det nemmere at drive håndværksvirksomhed i Jammerbugt og gøre kommunen mere erhvervsvenlig, siger formand for Dansk Byggeri Nordjylland, Henrik Holm.

Han deltog i mødet på rådhuset sammen med formanden for Dansk Byggeris lokalafdeling i Hanherred Carsten Bech Christensen og bestyrelsesmedlem Mogens Christensen.

Borgmester Mogens Gade tilkendegav, at forslagene lød fornuftige, og kommunen vil nu se nærmere på mulighederne for at imødekomme virksomhederne på de to punkter.

Godt samarbejde med folkeskolerne

Dansk Byggeri Nordjylland roste også det gode samarbejde i forbindelse med den partnerskabsaftale, som kommunen har indgået med Dansk Byggeri, for at finde lærepladser til unge på erhvervsskolerne og inspirere flere unge til at tage en erhvervsuddannelse.

– Jeg er glad for, at kommunens folkeskoler vil bruge faget åben-skole til at give eleverne et indblik i hverdagen på en af vores lokale arbejdspladser. Virksomhederne er parate, og de tager gerne imod både skoleklasser og unge, der vil i erhvervspraktik, siger formanden for lokalforeningen, Carsten Bech Christensen.

– Samarbejdet med erhvervslivet er nøglen til at få flere unge ind i byggebranchen, og kun på den måde kan vi også i fremtiden sikre, at vores lokale virksomheder kan få den arbejdskraft, de har brug for. Det er afgørende for, at virksomhederne forsat kan eksistere og bliver i kommunen, siger Mogens Gade.