Limfjorden undersøges fra båd og ved droneflyvninger

Foto: Vejdirektoratet
Print Friendly, PDF & Email

Limfjorden undersøges fra båd og ved droneflyvninger

Vejdirektoratet tager nu fat på arkæologiske undersøgelser under Limfjordens overflade. En marin-arkæologisk analyse er en del af det obligatoriske faglige forarbejde forud for anlægget af den 3. Limfjordsforbindelse.

Undersøgelserne betyder, at der vil blive foretaget droneflyvninger så tæt på vandoverfladen som muligt ca. 4-5 dage i løbet af november. Der vil også være geofysiske undersøgelser af fjorden fra båd, og de suppleres i foråret 2024 med geotekniske boringer i Limfjorden. Undersøgelserne vil foregå i linjen for den kommende 3. Limfjordsforbindelse.

– Som ved andre anlægsprojekter på vand vil vi foretage marinarkæologiske undersøgelser, der skal registrere, om der er skibsvrag og andre fortidslevn gemt under fjordbunden, siger projektchef Inge Birkegaard Damsgaard.

Folketinget skal i 2024 behandle anlægsloven og aftale de endelige detaljer om anlægsprojektet, inden det overgår til detailprojektering og anlæg i 2025.

Fakta om den 3. Limfjordsforbindelse:

Med den politiske aftale ”Infrastrukturplan 2035” blev det besluttet at afsætte penge til en ny fast forbindelse over Limfjorden via øen Egholm vest for Aalborg

Projektet omfatter anlæg af en ca. 20 km lang 4-sporet motorvej med forbindelse til E45 Nordjyske Motorvej i syd og E39 Hirtshalsmotorvejen i nord. Motorvejen føres vest om Aalborg via øen Egholm. Motorvejen føres under Limfjordens sydlige løb i en tunnel og over Limfjorden på en bro nord for Egholm.

LÆS OGSÅ: Vind billetter til Nordkraft Big Band, som kommer til Skolecenter Jetsmark sammen med solisterne Nabiha og Mads Mathias onsdag 6. december kl. 19.30

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn