Lejlighed i Aalborg blev skiftet ud med drømmeboligen og fællesskabet i Biersted

Familien i haven ved den hyggelige bålplads FOTO: Privat
Print Friendly, PDF & Email

Da familien Drechsler tilbage i 2012 talte om at flytte i hus i nærheden af Aalborg for at danne nye rammer for et godt og trygt familieliv, lå det ikke i kortene, at de skulle ende i Biersted. Slet ikke fordi tankerne kredsede om at flytte i hus syd for fjorden.

Familien Drechsler består af ægteparret Asbjørn og Janni Monska Drechsler og deres to børn Oliva på 6 år og Viktor på 3 år. Asbjørn er oprindeligt fra Lemvig-området, mens Janni er fra Tønder, og efter en del år i Aalborg og København, var de enige om, at de skulle tilbage til et mindre samfund, for det kan bare noget andet end storbyen, som Asbjørn siger.


Købte hus fra Afghanistan

Asbjørn var på det tidspunkt udsendt til Afghanistan som soldat. Herfra sendte han løbende boligannoncer hjem til Janni. En dag fangede en spændende bolig i Biersted Asbjørns opmærksomhed. Boligen levede op til alle parrets krav og ønsker – et energirigtigt hus med masser af plads både indendørs og udendørs. Og til en fornuftig pris, så der stadig var råd til at rejse og alle de andre ting, de elsker.

”Jeg var solgt fra første øjeblik, jeg tråde ind i det moderne, men samtidig hyggelige hus på den 1700 m2store grund med en smuk udsigt over Biersted Mose”, husker Janni Monska Drechsler.  

Hverken Janni eller Asbjørn havde kendskab til Biersted, derfor forhørte Janni sig blandt venner og bekendte og fik en masse positive tilbagemeldinger både om byen, skolen og pasningsmulighederne. De slog derfor til med det samme, så hurtigt at Asbjørn underskrev papirerne, mens han stadig var i Afghanistan, og derfor uden at have set huset.

Et imponerende fællesskab

Syv år efter beslutningen holder den gode mavefornemmelse for huset og området stadig.

Janni og Asbjørn sætter stor pris på nærheden og det imponerende fællesskab, de er blevet en del af i Biersted. Her kender man hinanden, og man hjælper hinanden.

”Der gik ikke længe, inden jeg blev inviteret til herrekortklub, og Janni kom med i den lokale mødregruppe, som hun stadig mødes med. Byen er fyldt med ildsjæle, og alle bidrager, når der eksempelvis samles ind til den lokale naturlegeplads – eller når borgerforeningen holder arrangement og har brug for en hjælpende hånd. Sammenholdet mellem forældrene er fantastisk, der bliver holdt forældrefester, og der bakkes i høj grad op om tiltagene både i børnehaven og i skolen”, fortæller Asbjørn Drechsler. 

Janni og Asbjørn er uden tvivl aktive levemennesker med et stort overskud, der engagerer sig i det lokale foreningsliv. Med familien har de fået den hverdag, de for syv år siden drømt om – nord for fjorden. I deres hverdag har de tid og plads til de ting, der virkelig tæller.

Klassekammerater, familie og venner i familiens store have Foto: Privat

Det ypperste tilbud til vores børn

Familien Drechsler er slet ikke i tvivl – Biersted er det ypperste sted for børnene at vokse op. Her er trygt, og alt er tæt på – både den lokale skole, pasningsmuligheder og hallen med skaterbane, boldbaner, multibane og meget mere.

De bor i byen, men ikke længere væk fra naturen, end at børnene kan køre en tur med naboen i hans traktor – noget de elsker. Ligesom hele familien nyder at boltre sig i deres store have med både shelter og bålsted. Her har familien plads til at invitere børnenes klassekammerater på besøg og deres søskende og forældre til sommerfest, så hele haven summer af liv med snobrød og hygge.

Huset er omgivet af en smuk natur, som familien i høj grad nyder hele året rundt. Udover Store Vildmose, de har i baghaven, tager familien ofte en tur til Vesterhavet ved Blokhus eller til Gjøl Havn, hvor der er ideelt at stå på paddleboard.  I Biersted har familien det hele indenfor kort afstand. ”Vi kan ikke forestille os at bo andre steder”, slutter Jannie Drechsler.