Gave og anerkendelse til kunstnere bag maleri til Dronningen

Foto: Jammerbugt Kommune
Print Friendly, PDF & Email

3. klasse på Tranum skoleafdeling står bag Jammerbugt Kommunes bidrag til kommunernes fælles gave, som Dronningen modtog i anledningen af hendes 80-års fødselsdag. På vegne af Dronningen overrakte borgmesteren små gaver til eleverne på skolen onsdag før skolernes sommerferie.

Dronningen i en blomstret frakke på stranden ved Jammerbugten omgivet af badehuse, badehotel og en fiskekutter. Det er motivet på Jammerbugt Kommunes bidrag til den fælles gave, hvor én 3. klasse fra alle kommuner gav et maleri til Dronningens i anledningen af hendes fødselsdag.


Bag motivet fra Jammerbugt Kommune stod 3. klasse fra Tranum skoleafdeling. I april skulle to elever fra klassen oprindeligt have deltaget i en fernisering med Dronningen og de øvrige 3. klasses repræsentanter fra landets kommuner. Men sådan blev det under omstændighederne ikke.

I går modtog eleverne i stedet en hilsen og gaver fra Dronningen som tak for deres maleri. Det var borgmester Mogens Christen Gade, der overrakte gaven til eleverne – to krus fra Dronningen med hendes monogram og to blyanter.

”Alle elever i 3. klasse har været i arbejdstøjet, da maleriet skulle laves. Først skulle de finde på motivet, og derefter var alle med til at lave maleriet. Så ud over æren ved, at deres maleri er en del af en gave til Dronningen, så har arbejdet med maleriet også givet eleverne læring i forhold til, hvad der kendetegner Jammerbugt Kommune, og selvfølgelig i forhold til maleteknikker”, fortæller Afdelingsleder i Tranum Trille Poulsen.  

De to krus fra Dronningen skal stå i klassen som pokaler, som et minde om deres gave til fødselaren.

Foto: Jammerbugt Kommune