Lad os sammen gøre Nordjylland mere erhvervsvenlig

Henrik Krogh Holm
Print Friendly, PDF & Email

Af formand for Dansk Byggeri Nordjylland, Henrik Holm

Dette års analyse af kommunernes erhvervsvenlighed var noget af en mavepuster for Nordjylland. Thisted lå i toppen, Morsø i midten og resten af kommunerne i den mindre erhvervsvenlige halvdel. Med andre ord er der noget at arbejde med, inden Dansk Byggeri igen til næste år måler kommunernes erhvervsvenlighed.

Hvor det er muligt at skrue op for erhvervsvenligheden er forskelligt fra kommune til kommune. Men fx er ventetiden på en byggetilladelse steget i flere nordjyske kommuner, ligesom der i flere kommuner også bliver investeret færre penge per borger på blandt andet at vedligeholde veje og bygninger. Der er masser af ting at tage fat på.

Hvis viljen er der, er det muligt at springe mange pladser frem på listen over, hvor erhvervsvenlige landets kommuner er. Det viste Jammerbugt, da de i år sprang 25 pladser frem på ranglisten. Jeg håber, at alle kommunerne vil lægge sig i selen og arbejde på også at springe 25 pladser frem. I Dansk Byggeri Nordjylland kommer vi gerne på besøg til en dialog om, hvordan det går med erhvervsvenligheden. Med fælles hjælp er jeg sikker på, at vi kan gøre det nemmere at drive virksomhed i Nordjylland.

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn