Kristian kom langvejsfra

Kristian Thybo i gang med sit arbejde i Dagli` Brugsen i Biersted.
Print Friendly, PDF & Email

Kristian Thybo arbejder i Dagli´Brugsen i Biersted, og her bor han også. Kristian og hans hustru, Louise, flyttede til Biersted for syv år siden.

Kristian Thybo kommer oprindelig fra Aalborg, men flyttede senere til København, hvor han var heldig at møde sin hustru, Louise.


“Jeg fortalte Louise, at hvis det skulle være os to, måtte det være i Jylland, vi skulle bo. Det var hun heldigvis med på, så vi flyttede til Aalborg for knap 10 år siden. På et tidspunkt begyndte vi at se på hus, og i Biersted fandt vi præcis det, der passede til vores behov: Der var en skole til 9. klasse, en dagligvarebutik, kroen, der også er et aktiv og et populært mødested, og ikke mindst et godt socialt liv. Fra andre hørte vi rigtig meget godt om Biersted, men det tog vi med et gran salt, for kunne det mon passe?”.

Ja – Biersted har levet op til forventningerne. Parret er stadig i byen og er blevet en naturlig del af lokalsamfundet og dets mange tilbud.

“Her er et fantastisk foreningsliv, og mange lokale ildsjæle,. som er med til at holde nogle traditioner i hævd. Mange tilflyttere kommer med gode ideer og er med til at holde hjulene i gang i byen. Jeg kan godt lide, at byen er i bevægelse, at den vokser og nye flytter til, selv om Biersted ikke bliver nogen storby”, fortæller Kristian Thybo.

Det tager kun 7-8 minutter at komme ud til motorvejen, og det passer godt, for min hustru arbejder som bogholder i en virksomhed i Hjørring. Er der varer eller tilbud, vi ikke kan få i Biersted, så kommer vi nemt til enten i Aabybro, Brønderslev eller Aalborg. Stranden og Fårup Sommerland er mindre end en halv time væk.  

Siden parret kom til Biested er familien blevet udvidet med to børn. De er i dag tre og syv år. Via vuggestue, børnehave og skole har parret lært andre småbørnsfamilier at kende, og det medvirker alt sammen til, at de er faldet rigtig godt til, og fra starten har følt os velkomne.

“Biersteds held er at være en god blanding af ”gamle borgere” og tilflyttere, her er plads til alle, og vi har aldrig følt, vi har skulle ses an, før vi blev lukket ind”, fortæller Kristian.

På Klitgaardsvej, hvor parret bor, fortæller vejens ældre beboere, hvordan der i deres ungdom var knap 30 børn, der legede på vejen, mens der i dag kun er det halve. Det betyder, at folk bliver boende i Biersted, mens ”børnene” begynder at vende tilbage med deres egne familie.

“Det er rart at bo på en vej med stor spredning aldersmæssigt. Vi har været heldige, at vores børn har fået et ekstra sæt bedsteforældre i genbohuset. Det var næppe sket i Aalborg eller København”, slutter Kristian.