Kørsel i narkopåvirket tilstand sender 46-årig seks måneder i fængsel

Foto: anklagemyndigheden.dk
Print Friendly, PDF & Email

Kørsel i narkopåvirket tilstand sender 46-årig seks måneder i fængsel

En 46-årig dansk mand blev ved Retten i Aalborg den 18. januar 2024 idømt seks måneders ubetinget fængsel samt 10 års ubetinget frakendelse af førerretten og konfiskation af en Audi A6.​

Retssagen omhandlede tre tilfælde af bilkørsler, hvor den domfældte tilbage i foråret 2022 førte bilen, selvom han havde amfetamin i blodet, og han var frakendt førerretten, oplyser politianklager Søren Julsgaard Thomsen, der førte sagen ved Retten i Aalborg.  

Den 46-årige nu domfældte var tidligere dømt for lignende forhold, og lagde man påstandene for de tre forhold sammen, ville det medføre seks måneders ubetinget fængsel.

Domfældte var dog i februar 2023 idømt et års ubetinget fængsel for berigelseskriminalitet, og Retten i Aalborg skulle derfor udmåle en samlet fængselstraf for alle forholdene samlet set.

”Retten vurderede, at de tre kørsler ville have udløst 6 måneder fængsel oveni det år, han fik ved Retten i Aalborg i 2023 – og retten gav altså den maksimale straf for færdselsforseelserne,” siger Søren Julsgaard Thomsen, der tilføjer, at den dømte straks ankede dommen til formildelse.      

Politianklageren tilføjer, at dommen er et resultat af et godt samarbejde mellem anklagemyndigheden og patruljetjenesten i Himmerland: Den har leveret et detaljeret rapportmateriale i sagerne, hvor der især er lavet et solidt efterforskningsarbejde, der gjorde, at man kunne løfte bevisbyrden for, at den nu domfældte var den retmæssige ejer af den omhandlende Audi A6 – selvom han nægtede ejerskabet af bilen.

”Jeg synes,” pointerer politianklageren, ”at sagen illustrerer, at hvis man kører bil med euforiserende stoffer i blodet, så er det ganske alvorligt – og det synes Retten i Aalborg også, hvilket dommer sender et klart signal om.”

Da den dømte, som nævnt, ankede dommen til formildelse, så vil der ske berammelse i Vestre Landsret.

LÆS OGSÅ: Mogens Gade stopper som borgmester i Jammerbugt Kommune

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn