Klimatilpasningsplan skal sikre fokus på klimafarer

Borgmester Mogens Christen Gade
Borgmester i Jammerbugt Mogens Christen Gade (V). Foto: Jammerbugt Kommune
Print Friendly, PDF & Email


Klimatilpasningsplan skal sikre fokus på klimafarer

I Jammerbugt Kommunes klimatilpasningsplan er der fokus på at undgå oversvømmelser og på at tænke klimatilpasning ind i byudvikling.


Jammerbugt Kommune har udarbejdet en klimatilpasningsplan, hvor det bl.a. fremgår, at klimatilpasning skal tænkes ind i planlægning og byudvikling, så der bliver taget højde for klimafarer. Planlægningen af klimatilpasning skal ske i tæt samarbejde med f.eks. borgere, virksomheder, fagpersoner m.fl., så der sikres brede perspektiver på løsningerne.

I klimatilpasningsplanen er det også beskrevet, at der skal oprettes en tværfaglig klimagruppe i kommunen og udarbejdes procedurer for at sikre, at klimatilpasning indtænkes.

”I klimatilpasningsplanen har vi bl.a. fokus på at tilpasse os oversvømmelser som følge af stigende nedbør. Meget af kommunens areal er lav havbundsjord, og derfor er vi udsat i forhold til netop oversvømmelser. Derfor skal vi tænke i løsninger både i forhold til dette og i forhold til klimaudfordringer i øvrigt”, forklarer borgmester Mogens Christen Gade.

Jammerbugt Kommune er en af de 20 kommuner, der er med i DK2020-pilotprojektet, som indebærer, at kommunerne arbejder med reduktion af klimagas-udledning og tilpasning i forhold til klimaforandringer. Klimatilpasningsplanen vil blive revideret i 2027.

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn