Jørn Baandrup: Jammerbugt Kommune kan være med til at fremme innovative løsninger til bæredygtigt forbrug og produktion

Jørn Baandrup
Jørn Baandrup, byrådskandidat Det Radikale Venstre Jammerbugt kommune Foto: Privat

Af Jørn Baandrup, byrådskandidat Det Radikale Venstre Jammerbugt kommune

Bæredygtige Indkøb
Klimaforandringer, ressourcemangel og biodiversitetstab er tre af de største udfordringer,verdenssamfundet står over for.

-- annonce ---

Ved at købe grønt kan offentlige myndigheder ikke barereducere miljøaftrykket fra deres eget forbrug, men også bidrage til at skubbe markedeti en grønnere og mere bæredygtig retning. Noget af det smarte ved at presse på for flereoffentlige grønne indkøb er, at der skabes et marked for miljøvenlige indkøb.

Siden 2005 har Radikale Venstre foreslået, at Jammerbugt Kommune skulle have en grønindkøbspolitik. Efter 18 år er det muligt, at Jammerbugt Kommune får en grøn og bæredygtigindkøbspolitik.

Den nye planstrategi indeholder nemlig en revision af kommunens indkøbspolitik, der skalrevideres i forhold til at sikre et tværgående fokus på bæredygtighed. Der skal være fokus på bæredygtighed i bred forstand således, at der kigges på bæredygtighed i forhold til økonomi, klima, miljø og social ansvarlighed.

Der skal også indtænkes bæredygtighed i de krav kommunen stiller til dens leverandører.

I denne proces vil der være fokus på langsigtede bæredygtige indkøbsmuligheder i henhold til kommunens økonomiske rammer samt at sikre, at det fortsat vil være attraktivt for såvellokale som andre at være leverandør til Jammerbugt Kommune.

Gennem bæredygtige indkøb vil kommunen bidrage direkte til realisering af verdensmål 12.

Radikale Venstre håber , at Jammerbugt Kommune kan være med til at fremme innovative løsninger til bæredygtigt forbrug og produktion.

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn