Race for Oceans Stafetten sætter ny rekord!!

Race for Oceans
ARKIVBILLEDE Per Dam og Signe Simonsen Foto: Privat ARKIVBILLEDE

Race for Oceans Stafetten 2021 har afsluttet sin rejse, efter 9 dage på farten, hvor en bølge af positive mennesker har fragtet depechen fra Rømø til Hirtshals. Det er sket over 55 sektioner, hvor der er løbet, gået, stået på SUP og cyklet.

Det er tredje gang, at Race for Oceans Stafetten gennemføres, og eventen udmærker sig ved at alle kan være med. Vi understøtter FN’s Verdensmål 14 – Livet i havet. Formålet er at skabe fokus på den stigende plastikforurening i havene omkring os, hvorfor der også er gennemført daglige strandrensninger. Der er ialt indsamlet 1.2 ton affald langs den jyske vestkyst på 9 dage, hvilket er ny rekord for en Race for Oceans aktivitet!

-- annonce ---

Race for Oceans Stafetten er blevet til i samarbejde med Sol & Strand, Greentel, Miljøstyrelsen, BMW Danmark, Weltklasse reklame+pr, Lunar, Montem Adventure Production, Elvstrøm Sails A/S, eFuture, Hjemhavn, Moby Mountain, GreenGHOST, Trac Trac, Naturcenter Tønnigaard, Ren Strand Fanø, OmHu, Plastindustrien, Strandet, Copenhagen Cartel, North Shore Surf Klub samt Løkken Surfklub og uden deres hjælp havde det ikke været muligt at arrangere Race for Oceans Stafetten 2021.

Initiativtager til eventen er Signe Simonsen, der har en stor forkærlighed for havet, er tidligere elite-svømmer samt den første danske kvinde i The 7 Continent Marathon Club. Hertil kommer en lille gruppe af ambassadører og dedikerede hjælpere, der igen i år har sørget for, at eventen kunne gennemføres.   

Signe Simonsen siger: ”Det er en utrolig følelse at stå her efter 9 intensive dage, hvor man kun har mødt positive mennesker, der i fællesskab ønsker at gøre noget ved de udfordringer, vi står over for. Jeg er helt overvældet af den store opbakning vi møder. Jeg er glad, stolt, og utrolig taknemmelig over den indsats vores samarbejdspartnere og frivillige har ydet. Uden dem kunne det ikke lade sig gøre. Og rørt over, den velvillige og positive attitude vi har mødt på vores vej op langs vestkysten. Signe fortsætter – udfordringen er ikke kun dansk, det er jo et globalt problem. Derfor glæder jeg mig også til senere idag, hvor vi kan annoncere et nyt globalt initiativ, slutter Signe”.