Jammerbugt Kulturcenter præsenterer hele 4 arrangementer i løbet af kulturugen

Pressebilleder


Det bliver en travl og begivenhedsfuld uge på Kulturcenteret i Aabybro, med hele 3 koncerter samt viseklubbens besøg om onsdagen.

Åbningskoncert med Sara Grabow & Den gamle sangskat:
Lørdag 1. oktober kl. 14.00 åbnes Jammerbugt Kulturuge officielt med denne populære musikalske pigetrio bestående af Sara Grabow, Martine Madsen og Eva Skipper, der genopfrisker kendte og elskede klassikere fra 30`erne til 60`erne. 

-- annonce ---


Liva Weel, Otto Brandenburg, Grethe & Jørgen Ingemann, Gitte Hænning m fl. bliver på behørig vis mindet når Sara Grabow synger de skønne gamle sange flankeret af guitar, kontrabas og kor.

Der serveres endvidere et glas bobler under åbningstalen samt kaffe og kage i pausen af koncerten. 

Nordkraft Big Band feat. Uffe Markussen:

Tirsdag 4. oktober indtager Nordkraft Big Band koncertsalen, hvor de hylder tenorsaxofonisten Uffe Markussen, der gennem et helt liv har beskæftiget sig med jazzmusikken i ind- og udland. Uffe er ved denne koncert hovedsolisten og omdrejningspunktet for repertoiret, der spænder vidt – fra hans mange år i DR Big Bandet til de seneste 12 år med Nordkraft Big Band. 

Han er opvokset i Frederikshavn og har derfor et særligt forhold til det Nordjyske, hvorfor pladsen i Nordkraft Big Band var ganske naturlig. Som ung rykkede han til København, hvor musikerkarrieren for alvor tog fart. I 1990 fik han pladsen i Radioens Big Band, hvor han var ansat i 22 år. Sideløbende havde han adskillige grupper med bl.a. Ben Besiakov, Henrik Bolberg, en europæisk gruppe med Joaquin Chacon og Billy Hart. 

Nello & the Helping Hand Blues Band

Kulturugen sluttes af med noget svedigt Blues, når Nello kigger forbi med sit velspillende band. I efteråret 2020 sprang bassisten Nello ud som forsanger og frontman for sit eget blues-band. Efter en meget fin debut spillede bandet i efteråret 2021 en stribe koncerter og begejstringen og flotte ord regnede ned over orkesteret:

“Nello & the Helping Hand Blues Band på Dexter i Odense var en ren åbenbaring! Dér opførte aftenens fire velrutinerede musikere nemlig en fortræffelig blues-forestilling. Alle brillerede, både sammen og som solister. Der var super stemning på scenen. Der var smil, latter, udveksling af diverse bemærkninger og god kommunikation i det hele taget. Her skal det bare understreges én gang til: Gå ud og oplev Nello & the Helping Hand Blues Band, hvis du har mulighed for det, for du får dig en ordentlig én på blues-opleveren, som du nok ikke havde regnet med at få.” – citat: BluesNews

Nello startede i 1980 i Danmarks første punk-band Lost Kids. Siden 1996 har han været fast mand hos Johnny Madsen. Nello har booket og turnéret med stort set alle på de danske scener samt med amerikanske blues navne som Blues Lights, Ron Hacker og Hook Herrera. Har desuden tre rock solo-albums som sanger og komponist bag sig.