Jammerbugt Kommune påskønner affaldsindsamling – organiseret såvel som uorganiseret

Foto: Jammerbugt Kommune
Print Friendly, PDF & Email

Jammerbugt Kommune påskønner affaldsindsamling – organiseret såvel som uorganiseret

Det er sæson for affaldsindsamling, og Vej og Park i Jammerbugt Kommune skønner på den hjælpende hånd, som mange er indstillede på at give. Man vil også gerne herfra give hjælperne en hjælpende hånd – i form af indsamlings-sæt og opsamling af de fyldte affaldsposer.

Det er forår, og solen minder mange om, hvor dejligt det er opholde sig under den – ude i naturen. Og sammen med lysten til at opholde sig i naturen, melder trangen sig til at holde den ren. Papir, plastic og andet affald hører ikke til, hverken i grøftekanter, i skoven eller på stranden. Det mener mange borgere i Jammerbugt Kommune tilsyneladende, for diverse arrangerede affaldsindsamlinger oplever god tilslutning. 

Foto: Jammerbugt Kommune

Hele 14 foreninger i Jammerbugt Kommune meldte sig for eksempel til at tage en tørn med at samle affald i naturen, da Ren Natur – et projekt under ”Hold Danmark Rent”, i starten af foråret åbnede for tilmelding. Der findes dog kun 8 ruter, så de resterende 6 foreninger står på venteliste til en eventuel rute næste år.

Også Danmarks Naturfredningsforenings affaldsindsamling i uge 12 oplevede stor tilslutning i Jammerbugt Kommune. I hverdagene deltog således 1954 børn fra skoler og dagtilbud, og i weekenden tog 240 affaldsindsamlere frakken på for at indsamle dåser, engangsemballage og cigaret-skodder.

Tilbage er weekenden d. 6-7. maj hvor Nordisk Strandrydderdage afvikles. Her gås strandene efter. I Jammerbugt Kommune er der opstillet 17 såkaldte strandkasser (opstillet af Hold Danmark Rent) som bruges flittigt.

En hjælpende hånd til hjælperne

I Vej og Park Jammerbugt hilser man alle initiativerne velkommen.

”Det er dejligt, at så mange ønsker at hjælpe os med at holde naturen ren. Som udgangspunkt kommer vi omkring alle grøfter en gang om året, men der kan nå at samle sig en del affald på et år. Mange steder når vi ikke ud, før græsset skal slås, og herefter er det meget sværere at få has på affaldet,” forklarer Flemming Kjeldgaard, chef i Vej og Park i Jammerbugt Kommune.

Faktisk behøver man ikke at være tilknyttet et landsdækkende indsamlings-initiativ, for at få praktisk hjælp, når man gerne vil give grøftekanter og naturarealer en overhaling. Vej og Park er gerne behjælpelig med både udstyr og opsamling, fortæller Flemming Kjeldgaard.

”Vi har i længere tid haft et sæt med snappere, poser, trafikveste og engangshandsker til udlån, og i år opgraderer vi til fem sæt. De kan efter aftale med os udlånes til indsamlinger i foreninger eller andre grupper, og vi samler også gerne de fyldte poser op på aftalte steder”.

Tanken er, at de fem sæt skal kunne bookes på jammerbugt.dk, men indtil det kommer i stand, kan man aftale udlån og opsamling med Vej og Park ved henvendelse på tlf. 4191 3943 eller arz@jammerbugt.dk.

LÆS OGSÅ: Brugsen i Birkelse lukker i maj måned