Hvilke hunderacer er du mest til? Vi har lavet en liste med 5 bud på gode hunderacer

Print Friendly, PDF & Email

Hvilken hunderace er den rigtige for dig? Det kan være en svær beslutning at træffe, især hvis man ikke kender alle racerne. Heldigvis er der her på bloggen et par bud på gode racetyper, som du kan læse mere om.

Det hurtige overblik

Vi starter med cocker spaniel, som er en populær familiehund. Den næste race er staffordshire bull terrier, der også hedder “bullterrier” blandt venner. Siden vi nu befinder os i Storbritannien, skal vi også er nødt til at nævne den engelske bulldog, som er kendt for at være loyal og meget venlig. Hunde af blandede racer også kaldes for blandingshvalpe kan også være gode kæledyr, så længe du ved, hvilken type hund du tager hjem, og hvordan du træner den korrekt. Endelig må vi ikke glemme fox terrier; disse små, men vilde hunde er ret aktive, og de ser ret unikke ud!

Vigtigheden i at vælge den rigtige race hjem til dig selv

Selv om du måske allerede kender til en specifik race og har oplevet den hos din veninde eller et andet sted, så er det ikke dermed sagt at det er denne race der passer bedst til dig og dit hjem, selv om du er helt forelsket i den. Der er mange faktorer der spiller ind i forhold til hvor en hund har bedst af at være. Nogle af disse faktorer vil vi nævne her.

Hvor bor du og hvor stor er den race du har i tankerne?

Størrelse: Afhængigt af dit boligareal skal du vælge en race, der kan passe komfortabelt ind i huset og bevæge sig rundt uden alt for store problemer. Det nytter f.eks. ikke noget at hive en stor Rottweiler ind i et hjem på 60 m2, hvis der allerede er dig selv og muligvis en ekstra person i husstanden. En Rottweiler er et godt eksempel på en hund der kræver mere plads i hjemmet end f.eks. hvis du har en lille Shih tzu.

Er du selv en aktiv person eller vil du hellere slænge dig i sofaen en søndag eftermiddag?

Aktivitetsniveau: Nogle racer har brug for mere aktivitet end andre, og hvis du ikke har tid nok til at motionere dem regelmæssigt, er de måske ikke egnede til dig. Hunde der ikke bliver aktiveret tilstrækkeligt, vil begynde at kede sig og herved følger der ballade med i gamet. Du skal derfor passe på med at vælge f.eks. en retriever der godt kan have brug for at komme ud og fræse lidt mere end f.eks. en lille gravhund.

Tjek historik for den pågældende race for at se om der er særlige sundhedsproblemer der går igen

Sundhedsproblemer: Hver race har sit eget unikke sæt af sundhedsproblemer, som den kan være udsat for, så sørg for at lave noget research, før du træffer nogen beslutninger. Det kan handle om typiske allergier eller avlsfejl f.eks. når du har en hund hvor racens kendetegn måske er en trykket snude. Disse hunde kan have det rigtig svært med at komme af med varmen, da de ikke har den biologiske mulighed for at “svede” og komme af med varmen på denne måde igen.

Skal du have en hund der skal lystre eller er du okay med at den kan være egn?

Personlighedstræk: Forskellige racer vil også have forskellige personligheder, som kan passe bedre sammen med din personlighed eller i værre tilfælde kollidere med din personlighed, afhængigt af hvor godt du kommer sammen med dit kæledyr. Lydighed afhænger selvfølgelig af om du får trænet din hund tilstrækkeligt, men der er også nogle racer der er lettere at træne end andre hunderacer. En fransk bulldog kan f.eks. godt være lydig og høre efter hvad dens ejermand siger, men du har helt sikkert også at gøre med en race, der er egn og med det samme der ses et snit til at gøre hvad der passer den selv, vil den gribe muligheden og stoppe med at lystre dig, hvis det ikke passer den.

Det var blot nogle få eksempler på nogle overvejelser du bør gøre dig før du anskaffer dig en hund. Det næste step er at overveje om du skal have en hund fra hvalp eller om du skal overtage en hund der søger efter et nyt hjem. -Igen vil der være fordele og ulemper ved begge.

Det er vigtigt at lave noget research, før du anskaffer dig en hund!