Gymnasieelever har følt sig ensomme

Fjerritslev Gymnasium. Foto: Jammerbugtposten.dk.
Print Friendly, PDF & Email

Sent onsdag aften blev folketingets partier enige om at udvide fase 2 af genåbningen af Danmark. En del aftalen er, at hjemsendte gymnasieelever igen kan møde ind på gymnasierne og få fysisk undervisning frem for virtuel undervisning.

For mange elever har det været hårdt at udskifte fællesskabet i klasseværelset med værelset derhjemme.


Mikkjal Niels Helmsdal, der er rektor på Fjerritslev Gymnasium, fortæller til TV2 Nord, at det for mange elevers vedkommende har været hårdt at udskifte klasseværelset med værelset derhjemme.

– Mange elever har haft det svært og er blevet trætte af virtuel undervisning. Nogle har følt sig ensomme og frustrerede, og flere lærere har fortalt om elever, der er brudt sammen i ensomheden, siger Mikkjal Niels Hemsdal.


Fjerritslev Gymnasiums elevrådsformand, som går i 2.g, deler rektorens oplevelse.

– Den daglige kontakt med andre mennesker har været væk, og nogle har måske også været mere uengagerede i undervisningen, fordi de ikke har været fysisk til stede, siger elevrådsformand Alvi Sumberg-Olsen til TV2 Nord.

– Det bliver dejligt at se sine venner igen. Rent fagligt er vi spændte på, hvad vi får ud af at komme tilbage. Vi er ved at være nået gennem pensum, så der kommer nok til at være en del repetition, siger Alvi Sumberg-Olsen.

Ifølge TV2 Nord satser Fjerritslev Gymnasium på delvist at kunne begynde at tage imod de hjemsendte elever igen på onsdag.