ForsideAabybroGode råd til dit næste bygge- eller renoveringsprojekt

Gode råd til dit næste bygge- eller renoveringsprojekt

Gode råd til dit næste bygge- eller renoveringsprojekt

Står du foran at skulle renovere din nuværende bolig eller fritidshus, eller skal du ligefrem bygge et helt nyt, så kan man aldrig få nok med gode råd med på vejen. Mange har kastet sig ud i vilde projekter, hvor især detaljerne måske ikke er tænkt helt til ende. I denne lille guide ser vi på et par gode råd til selve byggeplanlægningen, som bør give dig den bedst mulige og nemmeste start på dit næste byggeprojekt.

Balance mellem pris og kvalitet i de rette produkter

Hvis man står for hele projektet selv, så er det fremfor alt vigtigt, at man gør det selv med de rigtige produkter. Der skal ikke bare tages højde for kvalitet, det er i lige så høj grad vigtigt at tage højde for økonomi. At finde den mest gangbare løsning, som balancerer optimalt mellem kvalitet og pris kan være det, der afgør, om projektet for alvor bliver vellykket.

Tænk klimaet med ind i dit byggeprojekt

I dag er der et enormt fokus på bæredygtighed og materialer som tilgodeser klimaet. Vi lever i en verden hvor alle efterhånden gør en indsats for at bringe CO2-udledningen ned. I den forbindelse kan man med fordel gå på jagt efter nogle mere bæredygtige materialer og produkter, således at man bestræber sig på at få skabt det mest klimavenlige byggeprojekt som muligt. Man kan i samme åndedrag tjekke, om der er særlige tilskud at hente for projekter med bæredygtighed for øje. På den måde vil man kunne slå to fluer med et smæk. Klimabevidste og prisbevidste løsninger.

Bed om hjælp – også selvom du er stædig

Især mange mænd elsker at have et større eller mindre byggeprojekter i gang i huset eller fritidsboligen. Det kan i sig selv være et næsten meditativt projekt, men der kan også dukke uventede problemer op. Måske har man fejlvurderet ens egne evner på et bestemt område, eller måske har man bare negligeret projektets størrelse og kan pludselig se, at det ikke lader sig gøre for egen hånd. Sørg derfor for at have en realistisk plan, hvis du absolut selv vil stå for alt. Eller, vælg at kontakte venner og familie i god tid, hvis du mener, at der alligevel kan være brug for hjælp før eller siden i processen.

Få styr på regler og love i forbindelse med byggeriet

Er du for eksempel ved at udbygge sommerhuset eller på vej til at bygge et nyt anneks, så er det en rigtig god idé at have styr på reglerne på området. Der er netop kommunale lov, som forbyder byggeri af ny ejendom på sommerhusmatrikler, der rækker ud over en bestemt procentdel af grundens størrelse. Der kan også være klare regler om, at der skal være et vist antal meter fra naboens skel til et eventuelt nyt anneks eller hus på din egen grund. At have dette på plads på forhånd kan betyde alt, eftersom der kan blive tale om krav om nedrivning, hvis du har bygget et nyt hus uden rette tilladelse, eller hvis det er i strid med gældende lov.

Planlæg projektet efter årstiden

Det siger måske sig selv, at man næppe skal starte et sommerhus eller husbyggeri midt om vinteren. Vent til det bliver lunt, og måske endda sommer, da selv det sene forår kan være ret drilsk i Danmark med sne i april måned, hvor man egentlig forventer sol og lunt vejr. Påbegynd derfor at starte tidligt på sommeren og sørg eventuelt for at have opsparet noget ekstra sommerferie til projektet.

- Annonce -

SENESTE ARTIKLER