Forbrugslån – alt du skal vide

Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email

Tag et lån uden at møde op i banken. Du behøver ikke at stille sikkerhed for lånet. Lånet er dermed muligt at optage – uanset hvem du er.

Der kan være mange forskellige årsager til, at du har brug for et forbrugslån. Du kan nemt optage et forbrugslån hos Billigeforbrukslån.no – lån uten sikkerhet. Hvad der adskiller lånet fra realkreditlån, er at lånet er til dit eget hverdagsforbrug. Det er en nem måde at låne penge, hvis du mangler lidt ekstra til at få hverdagen til at løbe rundt.

Ønsker du at låne penge til en ny bil, rejse, vaskemaskine eller noget helt tredje, kan du låne dem i banken eller hos forskellige låneudbydere. Ønsker du at låne penge i banken, tager det ofte længere tid at få din ansøgning godkendt. Ansøger du online, kan lånet gennemføres hurtigere og uden en masse spørgsmål.

En hjælpende hånd til den daglige økonomi

Uventede udgifter, som f.eks. vaskemaskinen der pludselig går i stykker eller computeren brænder sammen, kan opstå når som helst. Og har du ikke en økonomisk buffer til hvis uheldet er ude, så er et forbrugslån en nem hjælpende hånd.

Det kan også være, at du ikke er typen der er god til at spare op til eksempelvis en rejse, men hellere vil låne beløbet. Et forbrugslån kan med andre ord hjælpe med at finansiere dine behov og mangler her og nu.

Forbrugslån er en sikker og overskuelig måde at gennemføre et lån på. Alt papirarbejdet foregår online og godkendelse af lånet kommer typisk indenfor meget kort tid.

Du bestemmer selv hvad pengene skal bruges til

Hos billigeforbrukslån.no, kan du låne penge til lige det du ønsker. Pengene du får udlånt, er ikke øremærket til et bestemt formål, som f.eks. et billån eller et boliglån. De fleste forbrugslån udbetales hurtigt, uden at du behøver stille sikkerhed for pengene. Et forbrugslån uden sikkerhed betyder, at du slipper for at pantsætte værdier og ejendele som garanti for lånet.

Inden du optager et forbrugslån, så overvej nøje hvor vigtigt lånet er for dig og om det bedre kan betale sig at spare op. For selvom forbrugslånet kan være en hjælpende hånd her og nu, skal du ved tilbagebetalingen af lånet, også tænke over eventuelle renter og gebyrer.

Hvad koster et forbrugslån?

Prisen for forbrugslån er forskelligt fra udbyder til udbyder. Forbrugslån kan også variere markant i løbetid, afhængig af det beløb du låner og den aftale du har indgået. Ved de fleste lån er løbetiden mellem 1 og 15 år.

Vær opmærksom på at et forbrugslån maksimalt må have en ÅOP på 35 %. ÅOP fortæller hvor meget de årlige omkostninger er i procent, i følge Forbrug.dk. Derudover er der en grænse for, hvor meget det maksimalt må koste dig at tage et forbrugslån. Der må maksimalt ligges 100 % oven i lånets værdi. Hvis du f.eks. optager et forbrugslån på 5.000 kr., så kan du maksimalt betale 10.000 kr. for lånet i alt inkl. renter og gebyrer. 

De ovenstående regler for optagelse af forbrugslån, trådte i kraft den 1. juli 2020. Bemærk reglerne ikke gælder med tilbagevirkende kraft.

Låneksempel: Eff. Rente 10,06 %. 100 000 kr o/5 år. Kostnad 26 375 kr. Totalt 126 375 kr

Ønsker du at optage et forbrugslån?

Det er som udgangspunkt både nemt at ansøge og blive godkendt til forbrugslån. Du vil typisk kunne låne alt fra 500 til 300.000 kr, afhængigt af typen af forbrugslån.

Bemærk det er låneudbyderens pligt at lave en kreditvurdering af dig, for at være sikker på, at du kan betale de lånte penge tilbage.

Betingelser for optagelse af forbrugslån

Der er en del betingelser der skal opfyldes, også selvom du ønsker at optage dit forbrugslån online.

Du skal:

·     Være mindst 18 år gammel. Nogle låneudbydere har sat alderen op til 20+ år.

·     Have en dansk folkeregisteradresse og eje dansk telefonnummer

·     Må IKKE være registreret i RKI eller Debitor Registret

·     Skal have en gyldig bankkonto

·     Skal kunne bevise en fast indtægt.

Hvis du ikke opfylder en eller flere af betingelserne, er det ikke sikkert du får godkendt dit forbrugslån. Enkelte låneudbydere kan have flere betingelser ved optagelse af forbrugslån. Nogle låneudbydere har krav om at der vedlægges billede dokumentation.

Lån i banken eller online

Du bestemmer selv om du ønsker at optage dit forbrugslån i banken eller online hos en af de mange låneudbydere. Låner du banken er renten typisk lavere, men din økonomi vil også blive nøje gennemgået og ofte skal du svare på en del spørgsmål.

Ønsker du at optage et forbrugslån online, kan det gøres meget hurtigt uden en masse spørgsmål. Det er op til dig, hvor du ønsker at optage dit lån.

Bliver du nødt til at tage et forbrugslån? Så skal du se dig godt for. Uanset hvor du vælger at optager dit lån, så vær opmærksom på ÅOP, renter og gebyrer. Det kan være en god idé at indhente tilbud fra forskellige låneudbydere, så du finder det lån der passer bedst til din økonomi.