Folk søger om julehjælp som aldrig før: “Alle bidrag tæller”

Foto: Blå Kors Danmark
Print Friendly, PDF & Email

Folk søger om julehjælp som aldrig før: “Alle bidrag tæller”

Over 12.500 familier har på bare to uger søgt om julehjælp hos Blå Kors Danmark. Det er flere ansøgere end nogensinde før, så derfor kommer organisationen nu med en appel om at støtte årets julehjælp.

Ansøgningerne om julehjælp fortsætter med at tikke ind hver dag hos flere af landets hjælpeorganisationer, der uddeler julehjælp.

Hos Blå Kors Danmark har man på bare to uger modtaget 12.500 ansøgninger om julehjælp. Det er flere, end organisationen samlet set modtog i 2022, hvor i alt 12.000 familier søgte om julehjælp og dermed rekordmange.

Julehjælpen er finansieret af donationer fra fonde, virksomheder og private.

“Hvis vi ikke skal stå en situation, hvor vi skal give rigtig mange afslag, har vi brug for endnu flere donationer. Hver en krone tæller. Derfor håber vi, at alle, der har mulighed for det, vil bidrage. Det kan være, man vil donere sin flaskepant eller som virksomhed har lyst til at give et beløb og være med til at give flere udsatte familier en god jul”, siger Morten Skov Mogensen, som er generalsekretær i Blå Kors Danmark.

Blå Kors Danmark åbnede for ansøgning om julehjælp den 24. oktober. Julehjælpen uddeles til familier, hvor forældrene er på overførselsindkomst og har hjemmeboende børn under 18 år, og består af et gavekort på 500 kroner til dagligvarer i Lidl og 200 kroner til Blå Kors’ genbrugsbutikker.

Fristen for at søge om julehjælp hos Blå Kors er den 23. november.

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn