Flytning af sømærket i Blokhus kan nu blive en realitet

Foto: Jammerbugtposten.dk
Print Friendly, PDF & Email

Flytning af sømærket i Blokhus kan nu blive en realitet

Nu bliver en lokalplan for området omkring sømærket i Blokhus sendt i høring. Lokalplanen muliggør en flytning af sømærket, som er i fare for at styrte ned.

De senere års storme har gjort store indhug i klitterne, også i Blokhus. Derfor er det eksisterende sømærke i Blokhus i fare for at styrte ned på stranden i en fremtidig storm. Kommunalbestyrelsen har derfor besluttet, at der skal udarbejdes en ny lokalplan, der muliggør flytning eller genopførelse af sømærket til en lokalitet, hvor sømærket sikres i mange år fremover.

Formålet med lokalplanen er dels at muliggøre selve flytningen/genopførelsen af sømærket, og dels at sikre, at der kan etableres en boardwalk fra strandkiosken og op til sømærket. Både sømærket og boardwalken placeres med respekt for naboer og klitter, og boardwalken vil blive udført med trapper i træ, som følger terrænet.

”For at fremtidssikre sømærket sender vi nu en lokalplan i høring, der gør det muligt at flytte sømærket de nødvendige 20-30 meter. Blokhusfonden har allerede samlet penge ind til projektet, så finansieringen af projektet er på plads”, fortæller Borgmester Mogens Christen Gade.

Forslag til lokalplanen er i offentlig høring i otte uger og forventes endeligt vedtaget september/oktober 2024. Der kan indsendes høringssvar via kommunens hjemmeside.

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn