Flere skaterparker på vej

Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email

Kommunalbestyrelsen har bevilliget penge til skaterparker i Brovst og Tranum. Projekt “Skaterbane i Brovst” får en bevilling på 1.500.000 kr. Mens Tranum Gymnastikforening, der står bag skaterparken i Tranum, har fået bevilliget 360.000 kr. til at etablere en skaterbane – forudsat at de kan skaffe restfinansieringen inden for ét år.

Tegningerne på den kommende skaterbane i Brovst er allerede klar, og med 1.500.000 kr. er 31% af projektudgifterne til skaterbanen på plads. Resten af udgifterne skal søges hos fonde af projektgruppen bag initiativet, ligesom frivilligt arbejde som gravearbejde, flisebelægning mv. kommer til at bidrage til projektet.

Drømmen i Brovst er at få en udendørs, overdækket skaterbane, som kan anvendes året rundt. Den kommende skaterbane skal ligge på et trekantet græsareal mellem Jernbanegade og Bratskov i Brovst by.

Planmæssigt er ikke noget til hinder for, at skaterbanen kan ligge på det ønskede areal, dog vil der skule ske en konkret vurdering i forhold til afskærmning til vejen, så sikkerheden er i orden.

Den kommunale bevilling til skaterbanen kommer dels fra budgettet og dels fra statsmidler fra Grøn Vækst puljen.

”I kommunalbestyrelsen har vi tidligere valgt at afsætte midler til fire skaterparker i Jammerbugt Kommune – der er allerede bygget skaterparker i Biersted og Fjerritslev, derudover er der planlagt en skaterbane i Pandrup i tilknytning til hallen og den kommende skole, og endelig denne i Brovst, som vil være overdækket, så den også kan bruges i dårligt vejr”, fortæller borgmester Mogens Christen Gade.

Med projektet ønsker initiativtagerne at få byens børn og unge til at mødes i andre aktive sammenhænge, end dem de mødes om i skolen. 

Aktiviteter for alle aldre
Beslutningen om at lave skaterparker i fire af kommunens byer er allerede indregnet i tidligere budgetter, mens ønsket om en skaterbane i Tranum er et nyt projekt. Derfor er bevillingen på de 360.000 kr. givet under forudsætning af, at gruppen bag projektet skaffer de resterende ca. 1 mio. kr. til skaterbanen inden udgangen af 2020.

Der er frivilligt arbejde for 180.000 kr. i projektet i Tranum, mens Dagli’Brugsen i byen stiller jord til rådighed og leverer el.

Initiativtagerne fra gymnastikforeningen i Tranum arbejder for, at byen skal have aktiviteter for alle aldre, og netop en skaterbane vil kunne danne grundlag for dette – både i idrætsforeningen, og for øvrige børn og unge i byen og oplandet.  

Planen er, at skaterparken bliver 450 m2 – lavet i ren beton.