Flere holder jul og nytår i sommerhuset

Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email

Mens sommerhussalget i 2019 er strøget til tops, ser det også ud til, at udlejningsbureauerne kan mærke den øgede interesse. Nye tal viser, at flere vil holde jul og nytår i sommerhuset.

2019 har været et godt år for sommerhusmarkedet. Salget er steget. Det er også tilfældet i ejendomsmæglerkæden RealMæglerne og BoligOne, hvor der allerede nu er solgt 17 procent flere fritidshuse end i hele 2018, og salgshjulene er langt fra kørt på juleferie endnu.

Med få uger tilbage af året ser det ud til, at salget fortsætter til det sidste. 


– Det har været det bedste år for salg af fritidsboliger længe set. Faktisk skal vi helt tilbage til 2005 for at finde noget, der bare ligner det samme niveau, fortæller Preben Merrild Angelo, adm. direktør i RealMæglerne og BoligOne.

Hvis de sidste uger forløber på samme vis, vil salget, når klokken ringer 12, og vi skåler med hinanden og ønsker et godt nytår, ramme et niveau, der er hele 40 procent højere end i 2016.

– Det er nye og mere gunstige regler for udlejning, der har sat gang i hjulene. Effekten var ventet sidste år, men det er først i år, at der virkelig er sket noget. Flere har fået råd til at finansiere sommerhuset, fordi de kan dække en større del af omkostningerne via udlejning, forklarer Preben Merrild Angelo.

Forventer flere gæster i julen 2019

Sol og Strand Feriehusudlejning A/S er blandt de udlejningsbureauer, som gennem de seneste år har mærket en stigende efterspørgsel på udlejningshuse i juleferien og hen over nytåret.

Her er det ifølge Per Dam, adm. direktør i Sol og Strand Feriehusudlejning A/S, endnu for tidligt at sige, hvordan julen 2019 nøjagtigt ender med hensyn til antallet af bookinger. Men der ventes fortsat vækst.

Endvidere oplyser han, at det ikke er blot er juleopholdene, der i stigende grad vælges til:

– I de senere år er der også sket en udvikling i antallet af bookinger hen over nytåret, der er steget med 7 procent i perioden 2016-2018, siger han.

Juleaften i sommerhuset

Alene i perioden 2016-2018 har der været en stigning på 44 procent i antallet af gæster, der har fejret juleaften i feriehuset. Og i år forventes antallet altså at stige yderligere.

– Vi oplever, at et stigende antal gæster søger i sommerhus i julen og særligt i nytåret. Min vurdering er, at det skyldes en tendens til, at folk søger nærhed, afslappethed og det fællesskab, der ofte opstår, når man er sammen i et sommerhus, siger Per Dam.

Der bookes flere husuger

Feriehusudlejernes Brancheforening, der er paraplyorganisation for alle udlejningsbureauerne i Danmark, bekræfter, at der er en stigende interesse for udlejning af feriehuse i julen.

– December og i særdeleshed juleferien er så småt ved at blive en A-periode. Dog er den ikke helt på højde med sommerferien og de mest populære uger i foråret og efteråret endnu. Men det kan komme. I år er det for eksempel en rigtig arbejdstagerjul, så der er mange, der har nogle fridage, som de gerne vil tilbringe i sommerhus, siger vicedirektør Poul Fejer Christiansen.

Kigger man på antallet af husuger, der på nuværende tidspunkt er booket i december, og sammenligner med tidligere år, kan fremgangen også tydeligt ses:

2017: 10.300 husuger booket i december

2018: 12.400 husuger booket i december

2019: 14.700 husuger booket i december (indtil videre)