To idrætsledere kåret ved uddelingen af Årets Idrætspris

Mogens Gade
Borgmester i Jammerbugt Kommune Mogens Christen Gade (V)
Print Friendly, PDF & Email

Den store begivenhed, Årets Idrætspris 2019, blev igen i år afviklet i Sport og Kulturcenter Brovst. Der var priser til udøvere, som havde vundet alt fra nordjyske mesterskaber, danmarksmesterskaber, og flere internationale konkurrencer – både i holdsport og i individuelle præstationer.

I alt var der ca. 130 prismodtagere af idrætspriserne, som alle blev uddelt af Borgmester Mogens Christen Gade. Årets musikalske indslag blev leveret af bandet Best Band Funny Friends Forever fra Kulturskolen.

“I Jammerbugt Kommune har vi mange dygtige udøvere, som leverer flotte præstationer indenfor både bredde- og eliteidrætten. Igen i år har vi udøvere, som har vundet nordjyske mesterskaber, danmarksmesterskaber og nogle få som er repræsenteret på det danske landshold eller på den internationale scene. Med denne årlige begivenhed markerer vi idrætten i Jammerbugt Kommune og anerkender de dygtige udøvere, vi har,” fortæller Mogens C. Gade.

For fjerde år i træk blev en vinder til prisen som Årets Ungleder 2019 kåret. Prisen for Årets Ungleder tildeles en idrætsleder under 18 år, som enten har været særligt engageret i foreningslivet og/eller har vist vilje til at dygtiggøre sig inden for foreningsarbejdet.

Vinderen af prisen Årets Ungleder 2019 blev i år Nicolai Sciønning Esholm Jensen fra Jetsmark IF. Nicolai er 15 år og har, trods sin unge alder, været tilknyttet Jetsmark IF som målmandstræner og -assistent siden sommeren 2017. I år har han haft ansvaret for de yngste målmænd i klubben og har bl.a. stået for planlægning og afvikling af træningspas. Nicolai er kendt for at sige sine meninger under klubmøder med erfarende og ældre trænere, og for at gå forrest i det frivillige arbejde.

Med prisen sætter kommunen bl.a. fokus på unglederne som rollemodeller for andre unge, og skaber dermed opmærksomhed blandt de unge, om det positive i, at virke som leder eller instruktør i en af kommunens mange foreninger.

Prisen Årets Ungleder er stiftet i samarbejde med DGI Nordjylland med støtte fra Spar Nord Fonden Med prisen følger en check på 2.500 kr. og muligheden for at blive kåret til hele Nordjyllands Årets Ungleder ved DGI’s årsmøde i 2020.

Årets Lederpris

Traditionen tro skulle der også kåres en vinder af Årets Lederpris 2019. I år var der hele ni indstillinger til den anerkendte pris, hvilket vidner om en stor bredde og et stort engagement blandt idrætslederne i kommunen. De indstillede til prisen var Anette Christiansen fra PGU Pandrup, Dan Storgaard, Peter Bødker og Tommy Balslev fra Aabybro IF Fodbold, Lisbeth Selvejer Sørensen fra Biersted IF, Sofie Larsen fra FDF Pandrup, Per Nielsen fra Skovsgaard BK, Brian Brix fra Pandrup Bokseklub, Martin Rostgaard Knudsen fra Biersted IF, Bo Bang Larsen fra Ørebro BK, Preben Sørensen fra West Vendsyssel Buelaugh.

Vinderen blev i år Bo Bang Larsen fra Ørebro Boldklub, som i 1988 første gang blev valgt ind i bestyrelsen. I henholdsvis 1993 og 2006 fungerede Bo som næstformand og formand for klubben.

”Det er vigtigt, at der er plads til at påskønne de mange frivillige ledere, som vi har i vores klubber og foreninger i Jammerbugt kommune,” siger formand for Folkeoplysningsudvalget Flemming Dahl Jensen.

Årets Lederpris giver kommunen til en leder inden for det frivillige børne- og ungdomsarbejde i Jammerbugt Kommune som påskønnelse for stabilt, dygtigt, initiativrigt, forebyggende og helhedsorienteret arbejde. Med prisen følger en check på 2.500 kr.

Velfærdsalliance med DBU

Som noget ganske særligt på årets program, blev den nye Velfærdsalliance mellem Jammerbugt Kommune og DBU underskrevet.

Det overordnede formål med velfærdsalliancen er at sikre udvikling og implementering af fodboldindsatser i kommunen, herunder at implementere aktiviteter med fokus på at bruge fodboldspillet som løftestang og dermed medvirke til at løfte traditionelle kommunale opgaver i tæt samarbejde med lokale fodboldklubber.

Velfærdsalliancen er et led i at blive Danmarks bedste fritidskommune, og vil i 2020 havde fokus på to indsatsområder i samarbejde med fodboldklubberne.

Jammerbugt Kommune vil endnu engang ønske alle idrætsprismodtagere og vinderne af henholdsvis Årets Ungleder 2019 og Årets Lederpris 2019 et stort tillykke.