ForsideAndetFlere børn, unge og voksne søger om hjælp

Flere børn, unge og voksne søger om hjælp

Ensomhed, mistrivsel, misbrug og en lang andre række udfordringer står tilbage i kølvandet efter coronapandemien. I 2021 fik omkring 12.000 danskere hjælp hos den sociale hjælpeorganisation Blå Kors Danmark, hvor man hjælper folk videre i livet efter blandt andet alkoholmisbrug og hjemløshed og tilbyder sociale fællesskaber.

Det kan være svært at række ud efter hjælp, hvis man kæmper med et alkohol- eller stofmisbrug, føler sig ensom eller har økonomiske vanskeligheder. 

Ikke desto mindre valgte mange danskere at gøre netop det i 2021. Mere end 12.000 børn, unge og voksne fik i 2021 hjælp gennem den sociale hjælpeorganisation Blå Kors Danmarks mange tilbud. 

Det er samme høje niveau som i 2020 og 30 procent flere end i 2019, inden coronaen ramte, fortæller Christian Bjerre, som er generalsekretær i Blå Kors Danmark. 

“Det kan godt være, at mundbindene er væk, men det er de sociale udfordringer langt fra. Vi oplever, at endnu flere søger om hjælp i vores behandlingstilbud, på væresteder og i familienetværk. Der er både øget behov for alkoholbehandling og terapi og ikke mindst sociale aktiviteter for at bryde ensomheden,” siger Christian Bjerre.

Også i 2022 mærker man fortsat stor efterspørgsel efter det sociale hjælpearbejde. Blandt andet er der rift om pladserne til sommerlejre for børn og unge fra udsatte familier og lange ventelister hos TUBA, der er en del af Blå Kors Danmark, og som tilbyder terapi til unge og voksne, der er vokset op i hjem med alkolmisbrug. 

Også ramt på økonomien 

Ifølge generalsekretær Christian Bjerre er der på mange områder en regning at betale efter pandemien, som nu også forstærkes af den generelle økonomiske situation med høj inflation og dermed prisstigninger på alt lige fra dagligvarer til energi. 

Det rammer i særlig høj grad de familier, som i forvejen er sårbare, fortæller han:

“Vi kan mærke en stigende bekymring fra familier, som er bange for deres boligsituation. De kan ikke betale huslejen og har ikke råd til stigende transportudgifter. Det er rigtig skidt, fordi det rammer de mest udsatte danskere allerhårdest. Hvis de får indskrænket deres mobilitet, mister de også muligheden for at komme på arbejde eller opretholde et socialt liv.”

Familierne får blandt andet økonomisk rådgivning og praktisk hjælp i form af maduddeling gennem Familienetværket, som drives i partnerskab med lokale kirker, og på Blå Kors’ væresteder, hvor man flere steder uddeler gratis overskudsmad. 

“Der er helt sikkert en ekstra stor taknemmelighed i denne tid, hvor bæreposer fyldt med rugbrød og grøntsager kan hjælpe dem med at få pengene til at række længere,” siger Christian Bjerre. 

For at imødekomme behovet for hjælp har Blå Kors Danmark i 2022 afsat ekstra midler til blandt andet Familienetværket, væresteder og Barnets Blå Hus, som er støttecentre til børn og unge fra hjem med misbrug. 

Blå Kors Danmark afholder landsmøde i Aarhus lørdag den 21. maj. 

Så mange fik hjælp af Blå Kors i 2021

– 925 personer havde ophold på døgntilbud 

– 2.292 personer fik julehjælp 

– 637 personer i ambulant behandling 

– 125.226 besøg på væresteder  

– 3.600 unge var i terapi i TUBA 

– 927 unge fik hjælp i TUBA’s onlinerådgivning  

– 263 børn fik hjælp i Barnets Blå Hus 

– 286 børn og unge var på sommer- og julelejr 

– 2.271 børn og voksne kom i Familienetværket 

- Annonce -

SENESTE ARTIKLER