Fire nye cykelstier i Jammerbugt Kommune

Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email

Det bliver mere trygt for borgerne at cykle i Jammerbugt Kommune. I løbet af de næste tre år får kommunen fire nye cykelstier. Arbejdet med den første cykelsti starter i foråret…
.
AF Klaus Hansen

Jammerbugt Kommune ønsker at fremme både turist- og skolecyklisme i kommunen. Næste skridt mod målet er cykelstier ved Saltum-Faarup, Kollerup Strandvej, Brovst-Tranum og Tranum-Vestkystvejen.

Cykelstien Saltum-Faarup anlægges efter planen i 1. halvår 2019. Midlerne til cykelstien kommer dels fra cykelpuljen og dels fra egenfinansiering.

Etableringen af de tre øvrige cykelstier er blevet en realitet efter, at aftalen om Bedre og Billigere Kollektiv Trafik blev vedtaget i efteråret 2018 på Christiansborg. Hermed fik Jammerbugt Kommune tilsagn om tilskud til de tre øvrige cykelstiprojekter på 9,7 mio. kr., hvis kommunen som minimum finansierer 60% af omkostningerne til cykelstierne, og det gør kommunen nu.

Kommunalbestyrelsen har netop besluttet at øge posten til cykelstier på budget 2020, så kommunen kan præstere en egenfinansiering på 14,7 mio. kr. og dermed få finansieret de tre øvrige cykelstier.

”Vores medfinansieringen betyder, at vi kan få det fulde tilskud til tre nye cykelstier i Jammerbugt Kommune. Cykelstierne er et stort ønske blandt borgerne. Skolevejene bliver sikre, og generelt bliver det tryggere for både borgere i kommunen og turister at færdes på deres cykler”, siger Mogens Christen Gade.

Etableringen af cykelstien langs Kollerup Strandvej starter i 2019, og forventes klar i 2020. De to cykelstier Brovst-Tranum og Tranum-Vestkystvejen anlægges i 2020-2021.