Nyt tiltag | Gratis rådgivning til unge i Jammerbugt Kommune

Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email

Fra februar 2019 kan alle unge mellem 15 og 25 år få gratis samtaler og rådgivning i Jammerbugt Kommune hos en socialvejviser. De unge kan booke en tid til samtalen eller komme ind fra gaden….
.
Af Klaus Hansen

Unge mellem 15 og 25 år, der har brug for at tale med nogen om det, der er svært, kan fra det nye år mødes med en medarbejder i kommunens ungerådgivning – gratis og anonymt. Samtalen kan være om problemer med ensomhed, uddannelse eller noget helt andet. Den unge kan tale om det, der er vigtigt for den enkelte. 

Det er muligt at tage kontakt til medarbejderen alle ugens dage og aftale en tid via telefon eller mail. Selve samtalerne foregår om torsdagen i VUC i Aabybro med opstart 7. februar 2019 i tidsrummet 16.00 – 18.00. 

Her kan de unge vælge enten at komme forbi til en samtale eller booke tid på forhånd ved at ringe på 41911454 eller sende en mail til ayj@jammerbugt.dk

”Rådgivningstilbuddet vil være bemandet med en medarbejder – en socialvejviser, der er uddannet til at tale med udsatte og psykisk sårbare unge. Socialevejviseren vil efter en indledende samtale hjælpe den unge til den bedst mulige indsats”, fortæller formand for Beskæftigelsesudvalget Morten Klessen.

Indsatsen kan blandt andet være kontakt til en rådgiver i Ungeenheden, samtale med en psykolog, forløb med en mentor, tilknytning til en unge-mentor, hvis den unge er i gang med en ungdomsuddannelse, en rusmiddelindsats eller et forløb med en vejleder ved Ungdommens Uddannelsesvejledning.

”Vi har i forvejen et tilbud til alle unge i kommunen, hvor de kan få hjælp hos jobcenterets psykologer – også unge som ikke modtager uddannelseshjælp. Udfordringerne i det tilbud er, at mange unge ikke kender til den mulighed, og at kontakten til tilbuddet skal ske indenfor normal arbejdstid. Det kan være svært at nå for unge, som er i job eller uddannelse. Det nye rådgivningstilbud løser dette ved at have åbent om eftermiddagen mellem 16.00 og 18.00”, forklarer Sundheds- og Arbejdsmarkedschef Jannie Knudsen. 

Der er mere om rådgivningstilbuddet kommunens hjemmeside.