Fest for hundene – Fællesskab for hundeejerne: Schæferhundeklubben Kreds 67 fejrer 40 år

Billede fra Schæferhundeklubben Foto: Privat
Print Friendly, PDF & Email

Fest for hundene – Fællesskab for hundeejerne: Schæferhundeklubben Kreds 67 fejrer 40 år

I weekenden fejrede Schæferhundeklubben Kreds 67 deres 40-års jubilæum, og begivenheden blev markeret med en festlig sammenkomst, der samlede medlemmer, frivillige og gæster. Formanden for Fritid, Kultur og Landdistrikter i Jammerbugt Kommune, deltog i fejringen og holdt en inspirerende tale, der understregede betydningen af fællesskab og frivillighed.

I sin tale sagde formanden:

“40 fed og færdig er vel et fortærsket udtryk – men nogle gange kan det vel godt føles sådan, når man har passeret en vis alder. Men heldigvis er det ikke sådan i Schæferhundeklubben Kreds 67 – man kunne vel mere dristes til at sige, at I altid er på vej – og altid har været det.”

Helle Bak Andreassen talte ved Schæferhundeklubbens 40 års jubilæum Foto: Privat

Hun fremhævede klubbens evne til at tilpasse sig og udvikle sig gennem årene, trods udfordringer som flere flytninger. “I 2014 blev I nødt til at flytte bane, da der blev lavet byggegrunde på Jeres daværende træningsplads på Ø. Hovensvej. Men da der ikke længere var plads på Ny Åbyvej i Aabybros industrikvarter, blev der anvist endnu et nyt sted. I den proces har der været lidt hjælp fra kommunen, men frivilligt arbejde bar begge flytninger.”

Formanden roste klubbens medlemmer for deres engagement og evne til at skabe et stærkt fællesskab, som hun sagde, er kernen i enhver succesfuld forening: “I jeres invitation er der to vigtige ord, og det er fest og fællesskab. Og det er vel to ord, der beskriver dagen i dag, men også jeres dagligdag. Fest for hundene – fællesskab for hundeejerne. Og ingen af delene skal man forklejne.”

Hun påpegede vigtigheden af det menneskelige fællesskab, især i en tid præget af ensomhed og teknologisk kommunikation: “I den her tid hvor ensomhed, kunstig intelligens, kommunikation via en chatbot og fællesskaber på de sociale medier desværre vinder frem, er det endnu mere vigtigt, at vi anerkender og prioriterer det ægte fællesskab – nemlig fællesskabet mellem mennesker.”

Formanden afsluttede sin tale med at understrege betydningen af frivillighed og det fortsatte arbejde med at udvikle fritidsområdet i Jammerbugt Kommune: “Vi har jo en ambition om at være Danmarks bedste fritidskommune – jeg synes, vi er rigtig godt på vej. En fritidskommune skal efter min mening ramme bredt. Det handler om, at vi har en så bred palette på hele fritidsområdet som overhovedet muligt.”

Hun udtrykte sin taknemmelighed for klubbens vedholdende indsats og opfordrede dem til at fortsætte deres gode arbejde: “Så på Jammerbugt Kommunes vegne en stor tak for indsatsen gennem de sidste 40 år. Fortsæt jeres flotte arbejde. Fortsæt det flotte engagement. Fortsæt det flotte frivillige arbejde – netop ikke kun til glæde og gavn for jer selv – men for hele foreningen og dermed jeres medmennesker.”

Billede fra Schæferhundeklubben Foto: Privat
Billede fra Schæferhundeklubben Foto: Privat
Billede fra Schæferhundeklubben Foto: Privat
Billede fra Schæferhundeklubben Foto: Privat

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn