Trav ved hav – oplev travløb direkte på Blokhus Strand

Foto: Aalborg Hesteejerforening
Print Friendly, PDF & Email

Trav ved hav – oplev travløb direkte på Blokhus Strand

Søndag den 16. juni afholder Aalborg Hesteejerforening travløb på Blokhus Strand i samarbejde med Erhvervsforeningen Destination Blokhus. Løbende begynder kl. 13.00, og du kan opleve både ponyer og travheste foran sulky og under rytter.

– Vi vil gerne vise travsporten frem. Det er en folkelig sport, hvor publikummerne er helt afgørende for den gode stemning, og derfor tager vi travløbene væk fra de etablerede baner denne dag, og afholder dem der, hvor feriegæsterne er, siger Julie Weinreich Sørensen, næstformand for Aalborg Hesteejerforening.

Foto: Aalborg Hesteejerforening

Det er gratis at overvære travløbene, og tilskuerne kan vinde præmier ved at deltage i en sms-konkurrence om, hvilke heste der kommer først.

Tilskuerne vil også kunne overvære et kapløb mellem en galophest og ”Fritrækkerne” i deres firhjulstrækkere, som er kendt fra tv. Børnene kan desuden fornøje sig på en springbane til kæpheste, hvor de enten kan tage deres egen kæphest med eller skiftes til at låne en.

Travløbene bliver afholdt på Blokhus Strand til venstre for nedkørslen, og det er fortsat muligt for badegæster at bruge stranden som sædvanligt.

Travløb er for alle

Der er i dag otte travbaner i Danmark, og den eneste nordjyske bane er i Aalborg.

– Det er klart, at vi gerne vil have flere tilskuere til at få øjnene op for travsporten her i Nordjylland. Og så er det bare rigtigt godt, at Destination Blokhus giver os muligheden for at afholde ’Trav ved hav’ på Blokhus Strand. Det er vi taknemmelig for, siger Julie Weinreich Sørensen.

Aalborg Hesteejerforening håber at kunne tiltrække omkring 5000 tilskuere til arrangementet.