Fællessang i solnedgangen ved Slettestrand: Ni lokale foreninger byder for 10. gang på ‘Sange ved havet’ alle fire tirsdage i juli måned

Sange ved havet ved Havbådehuset i Slettestrand er i løbet af de foregående ni sæsoner blevet et yderst populært indslag i Han Herreds sommerliv. Her et billede fra 2019, hvor Peter Olsen musicerer, mens publikum finder på plads. Det lykkedes faktisk også at gennemføre arrangementet i corona-årene 2020 og 2021. Privatfoto.

SLETTESTRAND: Foreningerne bag det populære sommertiltag »Sange ved havet« er klar til at byde borgere og besøgende fra nær og fjern velkommen til fællessang ved Havbådehuset i Slettestrand.

Hver tirsdag i juli klokken 20-21 er der lagt op til et afvekslende sangprogram, hvor Han Herred Sangbogen kommer flittigt i brug. Fire hold sangere og musikere står for tilrettelæggelsen af de enkelte sangaftener, og efterfølgende byder de lokale hoteller på kaffe og kage, som kan købes for en pris, hvor alle kan være med. Et andet hold af de frivillige bag »Sange ved havet« sørger for serveringen, ligesom den lokale beboerforening er på pletten med alt det praktiske omkring arrangementet.

-- annonce ---

Ofte vil man opleve, at musikerne leverer hyggemusik i timen op til fællessangens begyndelse.

− Alle sangaftener foregår udendørs, fortæller Otto Kjær Larsen fra styregruppen. I tilfælde af dårligt vejr bliver arrangementet aflyst, da det ikke er en mulighed at være indendørs.

− Tag gerne en klapstol og et tæppe med, hvis de opstillede stole allerede er besat, når du kommer. Det er også en god idé at medbringe eget eksemplar af Han Herred Sangbogen, selv om vi også har et større antal til udlån, tilføjer Otto Kjær Larsen.

Det er 10. sæson, der hermed synges i gang, og med den stadigt voksende interesse for fællessang gennem coronatiden håber arrangørerne på et rigtig godt fremmøde hver gang. Det er ganske gratis at deltage.

Bag »Sange ved havet« står frivillige fra Udvikling Han Herred, Destination Slettestrand/Svinkløv-Thorup Strand, Han Herred Havbåde, Hjortdal Beboerforening, Hjortdal Menighedsråd, Kulturforeningen Tinghuset, Jammerbugt Kulturskole, Klim Kalkovn og Lokalhistorisk Samvirke for Han Herred.

Den øvrige del af året holder Kulturforeningen Tinghuset i Fjerritslev indendørs sangaftener en gang om måneden.