En god håndfuld fra Jammerbugt skal til Paris – på cykel

Team Rynkeby Jammerbugt. Foto: Fotograf Thellufsen

En god håndfuld fra Jammerbugt skal til Paris – på cykel

Igennem næsten et år har Team Rynkeby Nordjylland forberedt sig på den cykeltur, der venter dem i denne sommer til Paris for at samle penge ind til børn med kritisk sygdom. På dette nordjyske hold er en stor del fra Jammerbugt og de starter cyklen op på fredag d. 7. juli.

-- annonce ---

De tre mænd fra Aabybro – Allan Timm, Per Frost og Torsten Brix – sidder i styregruppen for Team Rynkeby Nordjylland, mens Leif Svante og Lasse Strøm også er med på cyklerne. Det er Ida Madsen fra Birkelse også, og hendes mand Åge Larsen er chef for serviceholdet og han har dermed det store ansvar for, at det 55-mand store hold får nok at spise og drikke hele ugen ned igennem Europa. Men hvorfor er der så mange fra Jammerbugt på holdet?

– Igennem de sidste ti år har Team Rynkeby Nordjylland været stærkt repræsenteret i Jammerbugt. Vi har været meget synlige især i Aabybro, hvor vi har lavet spinningevent, men også været medarrangør af Knæk Cancer-cykelløbet og deltaget i fodboldklubbens cykelløb. Så man kan vel godt sige, at vi høster frugterne af det nu, fortæller Torsten Brix.

Team Rynkeby Jammerbugt. Foto: Fotograf Thellufsen

Seneste tiltag, som de lokale ildsjæle har gjort, har været et besøg hos fotograf Thellufsen, som har givet dem en gratis fotografering. De har oplevet god opbakning med flere sponsorater fra byen. Disse er medvirkende til, at et flot syvcifret beløb kan blive sendt til nogle af de familier, der har det sværest.

– I 2022 donerede Team Rynkeby næsten 80 millioner kroner til organisationer, der hjælper børn med kritiske sygdomme. Man kan vel næsten ikke finde noget bedre sted at hjælpe end de familier, der gennemlever et mareridt, siger Torsten Brix, der om få dage skal i gang med sin femte tur til Paris.

Ideen til Team Rynkeby startede i 2001 til en julefrokost hos juiceproducenten, efter en af de ansatte havde fået kræft. I 2022 cyklede 2.562 turen til Paris.

Her kan du læse mere om Team Rynkeby Nordjylland og støtte indsamlingen til børn med kritisk sygdom: https://www.team-rynkeby.dk/cykel-med-team-rynkebynordjylland

LÆS OGSÅ: Knallertkørsel til ulempe i Pandrup og Aabybro