En forsvarlig genåbning af dagtilbud og skoler i Jammerbugt Kommune

Saltum Skole. Foto: Jammerbugtposten.dk.
Print Friendly, PDF & Email

Fra onsdag d. 15. april 2020 påbegyndes 1. fase af den gradvise genåbning af Danmark. Det betyder, at dagtilbud og skoler i Jammerbugt Kommune netop nu forbereder institutionerne til genåbningen.

Kommunen har netop modtaget sundhedsmyndighedernes vejledning og materialer i forbindelse med genåbning, og det er vigtigt, at genåbningen opleves sikker og tryg for både børn, forældre og medarbejdere.


”Børnenes og medarbejdernes sikkerhed og tryghed er altafgørende for vores prioriteringer, og vi følger naturligvis alle Sundhedsstyrelsens vejledninger og retningslinjer. Nødpasningen i Jammerbugt Kommune har indtil nu forløbet yderst tilfredsstillende, og det er min helt klare overbevisning, at det kommer genåbningen også til”, udtaler Ulla Flintholm, Formand for Børne- og Familieudvalget i Jammerbugt Kommune.

Børne- og Familieudvalget afholder i løbet af Påsken et ekstraordinært udvalgsmøde, hvor de drøfter retningslinjerne og kommer med anbefalinger til, hvordan man sikrer en ansvarlig – og ikke mindst forsvarlig – genåbning af dagtilbuds- og skoleområdet i Jammerbugt Kommune.

”Der er rigtig mange ubekendte faktorer, og samtidig er det et stort logistisk arbejde, der venter vores ledere. Alle gør deres bedste og arbejder på højtryk, og vi forsøger i videst muligt omfang at tage hånd om de eventuelle bekymringer medarbejdere og forældre måtte have. Heldigvis har vi har et rigtigt godt samarbejde med de øvrige forvaltninger om bl.a. rengøring, klargøring af legepladser og ikke mindst rådgivning og sparring for forældre, medarbejdere og ledere af Jammerbugt Kommunes sundhedsfaglige rådgivere, så jeg har en forventning om, at vi er klar til at åbne d. 15. april”, siger Diana Lübbert Pedersen, konstitueret direktør for Børne- og Familieforvaltningen.