Af Vibeke Dalsgaard (B), Jørgen Ravn Christensen (C), Frank Østergaard (F), Jørgen Bjerregaard (K), Merete Fuglsang Hansen (T), Svend Ole Jensen (Ø) og Liselotte Jakobe Lundgaard (Å). Spidskandidater for syv opstillingslister i Jammerbugt.
Vi har kun Venstre og Socialdemokratiet, så dem stemmer vi på. Sådan tænker vælgerne i Jammerbugt Kommune, når der er kommunalvalg. Mange, som stemmer på mindre partier til Folketingsvalget, stemmer på S eller V, når kommunalbestyrelsen skal sammensættes. Mange tænker, at kun sådan gør deres stemme sig gældende lokalt.
Men nu går syv partier i Jammerbugt ud med et fælles budskab til vælgerne i hele kommunen: Du kan trygt stemme anderledes end S eller V til kommunalvalget i 2021. Din stemme bliver hørt og repræsenteret i den næste kommunalbestyrelse. Ikke én stemme går til spilde.
Vi har indgået to forskellige valgforbund med mindre partier, og denne gang fodrer vi ikke kommunens to storpartier med små partiers stemmer. Det centrum-borgerlige valgforbund består af Det Radikale Venstre (B), Det Konservative Folkeparti (C), Kristendemokraterne (K) og Lokallisten (T), mens det rød-grønne valgforbund består af Socialistisk Folkeparti (F), Enhedslisten (Ø) og Alternativet (Ø).
Valgforbundene bygger på årelange tillidsfulde samarbejder mellem partierne lokalt i Jammerbugt, og de valgte kandidater vil huske, hvor deres stemmer er kommet fra: De sidder også på stemmer fra samarbejdspartierne i Jammerbugt.
Så du kan stemme trygt efter dit politiske hjerte, og fordelene ved at stemme anderledes er mange: Det bryder S og V’s duopol i lokalpolitik. Et bredere byråd er godt for demokratiet, mangfoldigheden og åbenheden. Langt flere spørgsmål vil blive afgjort i åbne og ikke i lukkede rum.
Flere partier i byrådet giver nye indgange til dialoger for borgerne og friske øjne på gamle problemer.
Stem anderledes i 2021, hvis du ønsker forandring.
Super god udmelding, der trænger i den grad til at blive tænkt nyt og anderledes i Jammerbugt – god valgkamp til alle 👍🙂
Helt enig, og lad mig komme med et forslag I kan arbejde sammen om at få gennemført i kommunen, og det haster!
Med baggrund i dagens nyheder fra COP26, med fokus på skovrejsning, har jeg følgende opslag til vores kommunalpolitikere, kandidater og deres partier:
“Dette er blot for at gøre jer opmærksom på, hvad Lea Wermelin er i gang med ved oprettelse af et NNP Tranum, og at der er stor lokal modstand mod et meget forhastet forsøg, uden evidens for behov og virkning.
Facebook gruppen ” Ja tak til natur NEJ TAK til til indhegnet naturnationalpark i Tranum” tæller nu mere end 3.700 personer, mere end 12 % af de stemmeberettigede i Jammerbugt Kommune.
Det er en rimelig stor modstand og jeg vil derfor gerne kende jeres og jeres partiers holdning til NNP’er rundt i landet, med bl.a. skovfældning og hen lægning af skov til urørt skov, der i den grad øger udledning af CO2 og reducerer træproduktion af tømmer, der er et meget miljørigtigt byggemateriale???
Jeg mener derfor at Jammerbugt kommune bør arbejde for, og fokusere på, plantning af ny varieret skov, samt beskyttelse af eksisterende skov, for at mindske klimaforandringer – det vil på relativ kort sigt reducere CO2 udledningen som præciseret og ønsket fra flertallet af deltagerne i COP26, der sigter så kort som 2030 med øget skovrejsning.
På lidt længere sigt vil øget skovrejsning, med varieret valg af træsorter, samtidig medvirke til en øget produktion af varieret tømmer, som et dansk og miljøvenligt byggemateriale der ikke skal fragtes til Danmark. Samtidig vil skovrejsning, med et varieret valg af træsorter, ligeledes bidrage til forskellige habitater der også vil øge biodiversiteten – og indlagte lysåbninger kan bidrage til yderligere at øge biodiversiteten, som ønsket, uden brug af rewilding. Men det ved vores dygtige skovfolk meget mere om end jeg.
En absolut win win situation i forhold til miljøminister Lea Wermelins destruktive planer, med NNP Tranum, hvor man vil fælde skov og henlægge eksisterende skov som urørt skov, hvilket med øjeblikkelig virkning vil øge CO2 udledningen og reducere produktionen af miljøvenligt tømmer til byggeopgaver. Tømmer der så må importeres med påløbne fragtomkostninger og stor negativ påvirkning af miljøet med øget CO2 belastning fra fragten.
I øvrigt er der ingen evidens for hverken behov eller virkning af forsøgene med NNP Tranum og indhegning af området.
Opfordringen til kommunen herfra er, at plante mere og varieret skov, der øger skovarealet samt danner korridorer mellem vores i forvejen gode naturområder, hvilket vil hjælpe miljø, natur og biodiversitet på en langsigtet, og miljømæssigt hensigtsmæssig måde, uden at ødelægge de bestående naturområder i kommunen – men tværtimod øge naturområderne. Og vi har, som allerede nævnt, dygtige og erfarne forstfolk lige ved hånden der ved lige hvordan det skal gøres”
– Vil hermed opfordre jer til, hvis I er enige, at sende ovenanførte til jeres kandidatkolleger og partiernes hovedkontorer.