Det skal du huske, hvis du skal renovere dit hus

Print Friendly, PDF & Email

Hvis du står overfor en større ombygning eller renovering af dit hus, og har planer om selv at stå for det, er der nogle ting du skal huske, inden du går i gang. Det drejer sig bl.a. om planlægning, overholdelse af budget samt beboelse under renoveringen.

Planlægning og overblik er nøglen

I et større byggeprojekt er det helt afgørende at have et grundigt overblik over, hvor langt man er. Hvilke materialer er købt, hvilke skal købes senere og hvor lang leveringstid er der på dem. Det skal du have styr på, så du kan overholde din tidsplan. Sørg derfor for at lave en udførlig plan inden du går i gang, som du løbende opdaterer gennem hele projektet.

Hvor skal I bo under byggeprojektet?

Et større byggeprojekt kan efterlade huset helt eller delvist ubeboeligt. Hvis det er tilfældet, skal du naturligvis have styr på, hvor I så skal bo og hvad det evt. vil koste. Det kan også være, at det er muligt at bo i huset under renoveringen. I så fald skal du lægge en plan over, hvordan I så får hverdagen til at fungere.

Lav et realistisk budget

Hvad koster det egentlig at renovere jeres hus? Det nytter ikke noget, at I lægger et budget, som slet ikke holder. Et estimat er ikke nok. Sørg desuden for at lægge 10-20% ekstra oveni, så I har til eventuelle ekstra udgifter. Der kan nemlig være mange uforudsete udgifter ifm. større renoveringsprojekter.

Få hjælp af en professionel byggemand

Hvis det hele virker lidt uoverskueligt, eller du i løbet af processen får brug for ekstra hjælp, kan du med fordel få hjælp af en professionel fagmand. Det kan fx være i form af bygmand entreprenør og mandskab, som kan assistenter dig på dit projekt og hjælpe med forskellige opgaver, hvis der skulle blive behov for det undervejs.