De 5 mest solgte hunderacer 2022 – Kilde dyreportal.dk

Print Friendly, PDF & Email

I den hundeelskende verden er der endeløse debatter om, hvilke racer der er de bedste. Nogle mennesker sætter intelligens og træningsegnethed højere end alt andet, mens andre foretrækker hunde, der er små og kræver lidt vedligeholdelse. Og nogle mennesker ønsker naturligvis blot en hund, der er populær og moderne. Uanset hvad du prioriterer, vil du, hvis du leder efter en ny hund, gerne vide, hvilke racer der er mest populære. Her er Dyreportalens forudsigelser for de fem mest solgte hunderacer i 2022. 

Labrador Retriever 

Labrador Retrievere er kendt som blide og loyale. Labrador Retriever har været den mest populære race i mange år, og 2022 vil ikke være nogen undtagelse. Disse hunde er kendt for deres intelligens, trænbarhed, venlighed og energi. De er gode familiedyr, da de elsker børn og kommer godt ud af det med andre dyr. Labradoodle er en blandingshund, der er skabt ved at krydse en Labrador Retriver og en miniatureppoodle. Denne intelligente, venlige og udadvendte hybrid er blevet stadig mere populær i de senere år på grund af den allergivenlige pels og sin trænbare personlighed. Den kan også findes i mange forskellige farver, størrelser og pelstyper, så man her kan lave den helt perfekte kombination hjem til sig selv. 

Schæferhund 

En schæferhund forbindes med gode vagthunde og har vundet i popularitet i de seneste år. Denne tendens vil sandsynligvis fortsætte i 2022. De er meget intelligente og lydige, hvilket gør dem til gode terapi- eller redningshunde samt pålidelige familiebeskyttere. Ulempen er, at de har brug for en masse motion for at holde sig glade og sunde. 

Golden retriever 

Golden Retriever er muntre, familievenlige hunde og er kendt for deres intelligens, loyalitet og kærlighed til leg. De har en venlig natur og er fremragende ledsagere. Golden Retrievere kræver også en masse motion, så hvis du leder efter en aktiv hund, der kan følge med din livsstil, kan dette være racen for dig. 

Fransk Bulldog 

Fransk Bulldog er en lille, men livlig race og er blevet mere og mere populær i de seneste år på grund af dens vedligeholdelsessvage personlighed og søde udseende. Franske bulldogs er hengivne og kærlige kæledyr, der ikke har brug for meget motion eller plads – de klarer sig fint i lejligheder eller små huse. 

Pudel 

Pudler er på trods af sit flotte udseende et meget praktisk kæledyr – den er intelligent, loyal og skælder ikke ud. Pudlen findes i tre størrelser – Standard, Miniature og Toy – så du kan vælge den størrelse, der passer til din livsstil. Som nævnt ovenfor bliver en kombination af Labrador Retriever og pudel til en labradoodle, som også er en meget populære race. 

BihonHavanais 

Udover de 5 mest solgte racer ovenstående er der andre racer der er meget populære. Blandt andet Bihon Havanais. Det er en race, der stammer fra Cuba, og som langsomt er ved at vinde indpas i USA. Denne lille hund har en udadvendt personlighed, elsker at lege og har brug for minimal pleje. Den er perfekt til folk, der leder efter et kæledyr, der kræver lidt vedligeholdelse og trives med menneskelig opmærksomhed.  

Bichon Frisé 

Bichon Frise er en lille, omgængelig og intelligent race, der elsker at lege. Den har brug for regelmæssig pleje, da dens tykke pels har en tendens til hurtigt at blive mat, men den kræver ikke meget motion. Denne allergivenlige race er perfekt til familier med allergier eller børn, der ønsker en loyal følgesvend. 

Cavalier King Charles Spaniel 

Det kan være svært at begrænse sig til kun 5 populære hunderacer, men for at listen bliver så brugbar som muligt er det også vigtigt at fremhæve racen Cavalier King Charles Spaniel. Denne race har en utrolig sød natur og elsker at være sammen med mennesker. Den er også meget nem at træne og kan nemt tilpasse sig forskellige livsstile, hvilket gør den perfekt til førstegangsejere. 

Disse fem plus et par ekstra, er de bedste hunderacer, der vil være efterspurgte i 2022. Uanset om du leder efter en loyal følgesvend, en vagthund eller bare et familiedyr – disse racer vil helt sikkert opfylde dine behov! Med deres intelligens, elskværdighed og lave vedligeholdelsesegenskaber skal du gøre en af disse hvalpe til dit nye familiemedlem i dag! For dem, der er interesseret i flere oplysninger om racer – Dyreportal har samlet alle de nødvendige oplysninger, så du er velkommen til at gennemse vores hjemmeside i ro og mag.