ForsideJammerbugtDEBAT: Færre elever og lærere – ikke færre behov – og intentionen...

DEBAT: Færre elever og lærere – ikke færre behov – og intentionen er, at styrke kvaliteten i undervisningen

Af: Charlotte Bogø Rasmussen Næstformand, Midtvendsyssel Lærerkreds

Færre elever og lærere – ikke færre behov – og intentionen er, at styrke kvaliteten i undervisningen

Regnearket siger det sort på hvidt. Der bliver færre elever i kommende skoleår i Jammerbugt kommune. Helt præcist 165 elever. Afgangseleverne forlader skolerne i juni, og når der så kommer færre børn ind i august – ja, så markerer regnearkene rødt, og vi reagerer prompte ved at fjerne økonomi.

Samtidig ses en stigning i antallet af børn, som af den ene eller den anden grund ikke kan være i den jammerbugtske folkeskole, og skolerne må hver gang sende penge med dem til det nye tilbud. Vi reagerer igen prompte ved at fjerne økonomi.

Når vi fjerner økonomi, så må vi afskedige dygtige og engagerede lærere, og her står vi overfor blodrøde tal i regnearkene.

Det er skruen uden ende. Vi fjerner midler og lærere – og med dem mulighederne for at arbejde forebyggende med skolens mange komplekse opgaver og dermed styrke kvaliteten i undervisningen.

Et bæredygtigt decentralt skolevæsen kræver investeringer – og især når vi står overfor et nyt kvalitetsprogram, som kommer med krav om implementering af 33 nye initiativer. Forventningerne til juniormesterlæretilbuddet er talt op af lokale politikere. Hvis disse forventninger skal indfries – så kræver det altså investeringer i vores folkeskoler.

Af en netop afsluttet undersøgelse i Danmarks Lærerforening peger 79 % af lærerne i Jammerbugt på, at der er en eller flere elever i deres klasse, som ikke får den støtte, som de har behov for og samtidig siger 85% at mulighederne for at kunne få støtte til at skabe inkluderende undervisning er hverken værre eller bedre, værre eller meget værre.

Det er fakta, som vi er nødt til at tage seriøst – lærerne giver i undersøgelsen forskellige svar på, hvad der vil have en positiv effekt på inklusionen i almenskolen: her svarer 72% flere timer med to lærere, 50 % øget holddeling og 44% bedre tid til at danne relationer til den enkelte elev.

Kære politikere! Nu nåede vi bunden. Skolerne i Jammerbugt har i en årrække hjulpet med at sikre økonomi til andre områder, som af den ene eller den anden grund har været udfordret. Nu står skolerne overfor at skulle implementere ikke færre end 33 nye initiativer, og vi har brug for økonomisk førstehjælp for igen at få hovederne oven vande.

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn

- Annonce -

SENESTE ARTIKLER