Danske forældre vil have mere kontrol med bilister på skoleveje

Print Friendly, PDF & Email

De første syv måneder af 2019 har landets politikredse registreret over 10.000 sager om hastighedsoverskridelser ved skoleveje, og nu vil en stor del af danskerne have mere politikontrol, viser en ny undersøgelse.

11.808 gange har politiet haft bødeblokken fremme i 2019, fordi bilister har kørt for stærkt omkring danske skoler, og den høje fart er også noget forældre til skolebørn har lagt mærke til. For i en ny undersøgelse mener hver tredje, at politiet bør føre mere kontrol i områder med skoler. 

Undersøgelsen er foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige Forsikring, og her mener 36 procent af de adspurgte, at politiet bør føre mere kontrol, mens 11 procent peger på flere skolepatruljer, som en måde at få bugt med bilisternes fart på. 

I samme undersøgelse siger mere end halvdelen af de adspurgte, at der bliver kørt for hurtigt ved deres eget barns skole. 

At så mange forældre bekymrer sig for den høje fart omkring skoler, viser, at problemet bør tages seriøst, siger Henrik Sagild, der er skadedirektør i Gjensidige Forsikring. 

– Både de mange sager om hastighedsforseelser og forældrenes ønske om mere kontrol viser, at der er et reelt problem. Det kræver først og fremmest en adfærdsændring hos bilister, når de kører ved skoler, men den kan øget politikontrol formentlig hjælpe på vej, siger Henrik Sagild og peger på en række andre mulige tiltag. 

– Vi kan se, at mange forældre mener, skolepatruljer er gode at have i gadebilledet omkring skoler, da de er med til at gøre opmærksom på, at der er svage trafikanter i området, ligesom fartdæmpende foranstaltninger som heller og vejbump ofte har vist sig effektive til at adfærdsregulere hos bilister, siger Henrik Sagild fra Gjensidige Forsikring. 

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige Forsikring i maj 2019 blandt 1560 repræsentativt udvalgte danskere.

Mener du, der er behov for yderligere tiltag for at nedsætte hastigheden ved dit barns skole?

Ja, flere skolepatruljer 11%
Ja, mere politikontrol 36%
Ja – andet 10%
Nej 35%
Ved ikke 17%

Synes du, der bliver kørt for hurtigt ved dit barns skole?

Ja, hver dag 30%
Ja, flere gange om ugen 16%
Ja, en gang om ugen 4%
Ja, sjældnere 6%
Nej 23%
Ved ikke 21%