DANSK OPERASTJERNE SYNGER JULEN IND PÅ OXHOLM

Print Friendly, PDF & Email

Denise Beck er en af Danmarks mest efterspurgte sopraner. 21. december synger hun julen ind i Oxholm Kirke ved Brovst. Hun kommer til Nordjylland direkte fra operaen i Oslo hvor hun netop nu fejre store triumfer i juleoperaen ”Hans & Grete”.

På årets korteste dag samler operasanger og leder af Verdensballetten Jens-Christian Wandt traditionen tro en række af sine musikalske venner for sammen at synge julen ind i kirken på Oxholm Gods ved Brovst.


Udover Denise Beck får Jens-Christian Wandt selskab af violinisten Niklas Walentin og pianisten Alexander McKenzie.

De fire kunstnere præsenterer et stærkt musikalsk program med julemusik, opera, uddrag af Händels Messias og musik for violin og klaver. Solistiske indslag og fællessang hvor alle i kirken synger med, og præsenteret med små anekdoter, historier og lune af Jens-Christian Wandt.

Der vil være tekster af H. C. Andersen, Grundtvig, Ingemann, Storm P, Kaj Munk og andre store danske digtere. Det bliver en særlig oplevelse på Oxholm. Kirken er fyldt med levende lys, og kunstnerne står forrest i kirken så publikum kan se dem. Koncerten slutter traditionen tro med at alle i fællesskab, stående synger ”Dejlig er jorden”.

  • Det er en helt særlig tradition vi har bygget op med julekoncerterne i Oxholm Kirke, siger Jens-Christian Wandt, der er hvert år en speciel stemning over denne julekoncert. Jeg glæder mig meget til at skulle synge med Denise Beck – det er virkelig et scoop at vi har fået hende med til koncerten. Aftenen før synger hun på operaen i Oslo, men jeg har fået hende overtalt til at komme til Oxholm, fået hende fortalt hvor vidunderlig en stemning der i Kirken og hvor meget netop denne koncert betyder for mig.

Alle fire kunstnere er tilknyttet Verdensballetten hvor de både har optrådt i Skagen og Agger, og hvor de nu alle fire for første gang giver julekoncert sammen.

  • Vi har sammensat et stærkt program som både byder på julens kendte salmer og sange men også på arier fra operaens verden og musik for violin og klaver, og også lidt fra Händels Messias, siger Jens-Christian Wandt, det er en herlig blanding af jul, opera, Messias og toner for violin.

Jul på Oxholm – syng julen ind i Oxholm Kirke

Lørdag den 21. december kl. 16.00

Entré: 225,-

Billetsalg: www.billetten.dk