Danmarks Naturfredningsforening søger affaldshelte for en dag

Foto: Danmarks Naturfredningsforening
Print Friendly, PDF & Email

Søndag d. 31. marts er der Affaldsindsamling i hele Danmark. Den årlige indsamling lever af lokale ildsjæle, der for en dag skifter sofaen ud med affaldssækken. Skal du være affaldshelt?
.
AF Klaus Hansen

Hvert eneste forår samles tusindvis af danskere landet over for at samle affald i naturen, og nu er det ved at være tid igen. Affaldsindsamlingen ruller igen søndag den 31. marts, men det ville ikke være muligt uden de mange lokale frivillige, som vier deres søndag til at invitere lokalsamfundet til affaldsindsamling.

Der er nu åbent for at oprette lokale indsamlinger, og det har hundredvis allerede gjort. En af dem er Birgit Tanghus fra landsbyen Klovby lige uden for Kalundborg, som år efter år arrangerer indsamling for dem, der har lyst til at give en hånd med. Her gør de Affaldsindsamlingen til en hyggelig affære med morgenbrød og kaffe til at begynde med og en øl bagefter.

– Det gør noget helt særligt for vores lokalsamfund. Det er altid hyggeligt, og vi lærer hinanden bedre at kende. Vi har endda en, som er flyttet fra byen, men han kommer tilbage hvert år til Affaldsindsamlingen for at være sammen med os andre, fortæller Birgit Tanghus.

Affaldsindsamlingen er efterhånden en folkebevægelse. Sidste år blev der afholdt 1.000 indsamlinger i hele landet, og danskerne samlede i alt 173.000 kilo affald. Og der er brug for det, hvis man spørger Birgit Tanghus.

– Jeg ser det som en pligt at rydde op i naturen. Selvom vi tit har en pose med, når vi er ude at gå ture til hverdag, så er der stadig brug for den store indsamling en gang om året, hvor vi finder meget affald, slutter hun.

Skal du være med på Affaldsindsamlingen? Opret en indsamling eller find en nær dig
Du kan nemt oprette din egen søndagsindsamling og invitere naboerne eller hele byen. Opret din indsamling senest 1. marts. En uge inden Affaldsindsamlingen modtager du en deltagerpakke med affaldssække.

Du kan også være med uden at oprette en affaldsindsamling selv. Der er mange indsamlinger landet over, så det er bare om at finde en tæt på dig.

Opret en indsamling eller find en nær dig på www.affaldsindsamlingen.dk