Cirkusvogne, træhytter og svævende telte: Unikke overnatninger i nordjyske naturomgivelser

Blokhus
Blokhus Foto: VisitNordjylland

I lyset af coronapandemien er naturen blevet et fælles åndehul for danskerne, og det har øget populariteten af overnatninger i naturen. Nordjylland byder på unikke overnatningsmuligheder i det fri, hvor der er rig mulighed for at koble af i rolige og naturskønne omgivelser. 

I en ny hverdag, der for de flestes vedkommende byder på masser af tid inden for hjemmets fire vægge, tyr danskerne i stigende grad til naturen som åndehul. Coronapandemien har accelereret interessen for autentiske og naturnære oplevelser, hvilket også kommer til udtryk gennem et stigende ønske om overnatning tæt på naturen. Nordjylland byder på en lang række unikke overnatningssteder, hvor turister kan trække stikket og nyde de nordjyske naturomgivelser. 

-- annonce ---

Overnat i trætoppene hos Løvtag

Midt i en lille skov ved Als Odde i Hadsund ligger Løvtag med eksklusive trætophytter, der er placeret ni meter over skovbunden. Hytterne, der har udsigt til det rustikke naturlandskab, er tegnet af arkitekt Sigurd Larsen og er bygget omkring levende træer, der skyder igennem gulv og tag. Omgivelserne emmer af ro, komfort og luksus og byder blandt andet på bad under åben himmel og en tagterrasse med unik udsigt over skoven. Hytterne er beliggende i et stille og naturskønt område tæt på Mariager Fjord, hvor der er rig mulighed for cykel- og vandreture og fiskeri langs fjorden. 

Fredfyldt vandreferie i Danmarks første nationalpark

Vandring vinder i stigende grad indpas i mange danskeres fritidsvaner. Det mærker man blandt andet hos det nyopstartede vandreferiekoncept Oh So Quiet, som byder på en tre-dages fredfyldt vandreferie i Nationalpark Thy. Her kan gæster vandre gennem klithede-landskaber langs nordvestkysten og overnatte i to forskellige feriehuse. Undervejs er der rig mulighed for at smage en autentisk bid af Thy ved at indsamle vilde svampe, urter og bær fra klithederne og afprøve lokale råvarer fra uddelte måltidskasser. 

Overnat i den vilde natur hos Blokhus Natur Camping

Et stenkast fra Vesterhavet ligger naturresortet Blokhus Natur Camping, der i disse år oplever stor tilstrømning af gæster. Hos Blokhus Natur Camping kan man overnatte midt i den vilde natur og vågne til fuglesang fra omkringliggende buske og træer. Her er der overnatningsmuligheder for enhver smag med komfort og bekvemmelighed i højsædet. På naturresortet finder man charmerende bjælkehytter, mindre naturskure, større retrohytter samt nordiske luksustelte. Blokhus Klitplantage ligger tæt på naturresortet og byder på masser af friluftsoplevelser for hele familien med vandreruter, en mountainbikerute, en motionssti og en naturlegeplads. 

I ét med naturen i transparente skovtelte 

Hævet over skovbunden i Suldrup ligger Grønhøjs Skovtelte, hvor en uberørt, privat skov danner rammen om en helt særlig og intens naturoplevelse. Her får man naturen helt under huden i transparente luksustelte, der har frit udsyn til skoven, og det trækker et stigende antal gæster til området. Grønhøjs Skovtelte giver en unik mulighed for at sanse naturomgivelserne på tæt hold og gå på opdagelse i et vildt og uberørt skovområde. 

Overnat i hængende telte i Rold Skov

I naturskønne Rold Skov danner hængende telte, der er spændt ud mellem skovens træer, rammen om et unikt naturophold. Her byder arrangøren BS Events på et helt døgn med naturnære oplevelser og udfordrende friluftsaktiviteter i Rold Skov i sikkert selskab med instruktører. Konceptet er meget populært blandt naturglade danskere, som ønsker aktive friluftsoplevelser. Under opholdet er der nemlig mulighed for at vælge mellem forskellige aktiviteter som klatring, mountainbiking samt naturformidling i skoven og slutte dagen af med madlavning ved basens bålplads. 

Træd ind i en tidslomme fra vikingetiden i Yxengaard 

Dybt inde i en skov i Hirtshals ligger Yxengaard – en tidslomme fra en svunden vikingetid. Yxengaard består af en lille landsby med historiske og primitive værksteder, der skaber plads til fordybelse i både naturen og historien gennem praktiske aktiviteter og socialt samvær. Landsbyen er et rekreativt område, hvor man kan opleve vikingetiden på tæt hold og få en naturnær oplevelse med overnatning i shelters og madlavning over knitrende bål. 

Hold ferie i bedste cirkusstil  

I fjordbyen Gjøl i Vendsyssel ligger Pensionat Gjøl med et unikt overnatningskoncept. Her kan man overnatte i moderniserede og hyggelige cirkusvogne, som alle har udsigt til den rolige Limfjord. Omgivelserne summer af idyllisk havnemiljø og er et oplagt sted at sænke skulderne og slappe helt af. Lokalområdet rummer en lang række seværdigheder og aktivitetsmuligheder for hele familien, og i bedste cirkusstil har pensionatet blandt andet trampoliner og klappekaniner til de mindste gæster. 

Luksuriøs camping i idylliske omgivelser

I havnebyen Hals ved den jyske østkyst ligger Glamping Skovsgaardsminde med luksuriøse telte, der byder på en ny og unik naturoplevelse. Her kan man nyde naturen uforstyrret i hyggelige og rolige omgivelser med udsigt til en smuk fredsskov. Skovsgaardsminde kombinerer komfort og bekvemmelighed med naturnære oplevelser og madlavning over bål, hvor lokale råvarer og økologi er i højsædet. 

Sov med giraffer, elefanter og løver på savannen

Midt i det summende byliv i Aalborg danner Aalborg Zoo rammen om en helt særlig oplevelse i det fri. Her kan man overnatte på dyreparkens afrikanske savanne i egne medbragte telte med direkte udsigt til giraffer, elefanter og løver. Det giver unik mulighed for at komme tættere på de eksotiske dyr og opleve den helt specielle nattestemning på savannen. Inden man går til køjs, er der rig mulighed for at udforske Aalborg Zoos anlæg, som byder på en lang række aktivitetsmuligheder for hele familien. 

Gjøl
Gjøl Foto: VisitNordjylland