BørneTelefonen løftes til nye højder

FOTO: BørneTelefonen hos Børns Vilkår
Print Friendly, PDF & Email

Åbningen af BørneTelefonen i Aarhus og nye digitale løsninger, der gør det muligt at rådgive flere børn og unge, er nogle af ingredienserne i et nyt stort partnerskab mellem TrygFonden og Børns Vilkår…
.
Af Klaus Hansen

Børn, der har brug for voksne, der lytter, får nu større mulighed for at få hjælp. BørneTelefonen hos Børns Vilkår udvider med nye digitale redskaber og åbner op for, at frivillige også kan give rådgivning på BørneTelefonen i Aarhus.

Dette indgår som en del af et nyt stort tre-årigt partnerskab mellem TrygFonden og Børns Vilkår, der har en vision om, at ingen børn skal stå uden hjælp til at indgå i positive fællesskaber i 2030.

”Vi ser frem til sammen med TrygFonden at opnå endnu flere resultater, der kommer børnene til gode på bl.a. BørneTelefonen. Hvis vi skal komme tættere på at opfylde visionen om, at ingen børn og unge i 2030 står uden hjælp til at indgå i positive fællesskaber, kræver det en stor og målrettet indsats. Sammen med TrygFonden kan vi hjælpe endnu flere børn bedre end nogensinde,” siger direktør i Børns Vilkår, Rasmus Kjeldahl, med henvisning til, at børn alene i 2017 ringede forgæves 119.389 gange. Disse børn skal fremover kunne komme igennem til en rådgiver.

Samarbejdet mellem TrygFonden og Børns Vilkår går allerede 10 år tilbage og har bl.a. resulteret i, at BørneTelefonen har vokset sig stor og stærk og har kunnet udfolde sig på flere platforme, ligesom det har muliggjort en uddannelsesafdeling, der styrker fællesskabet og bekæmper mobning på skoler landet over. Med det nye partnerskab sættes der nye ambitiøse mål. 

”Partnerskabet med Børns Vilkår styrker vores arbejde for at flere børn og unge får adgang til rådgivning og støtte, der øger deres mulighed for at deltage i positive fællesskaber. Samarbejdet giver desuden mulighed for at være tilstede i børnenes hverdag i hele landet og samtidig indsamle viden om livet i Danmark set fra et børneperspektiv. En viden, der kan klæde fagfolk og politikere på, når de skal skabe positive forandringer for børn og unge,” siger direktør i TrygFonden, Gurli Martinussen.

FAKTA
Det nye partnerskab mellem Børns Vilkår og TrygFonden løber fra 2019-2021 og involverer et årligt beløb på 10 mio. kroner.

Visionen for partnerskabet er, at ingen børn i 2030 skal stå uden hjælp til at indgå i positive fællesskaber.

Partnerskabet har tre elementer:

BørneTelefonen skal løftes til et helt nyt niveau ved hjælp af nye digitale redskaber og flere frivillige rådgivere, der kan hjælpe fra mange steder i landet.

Børns Vilkår skal være tilstede i børnenes hverdag i hele landet og hjælpe, når der er problemer med fællesskabet. Det skal ske gennem tiltag som BørneMobilen og akut-forløb i skoleklasser, når der er risiko for sammenbrud i klassefællesskabet.

Partnerskabet skal desuden skabe og formidle ny viden om ”udenforskab” og ’fællesskab’ til både børn og unge, forældre, fagpersoner og øvrige interessenter, så oplysning og tidlig indsats sikres. Dette sker bl.a. gennem udgivelse af den årlige rapport, ’Svigt af børn i Danmark’ -rapport, der viser udviklingen på en række områder, samt 1-2 tematiserede udgivelser.