Bliv bioanalytiker fra Nordjylland

Kampagnebillede
Print Friendly, PDF & Email

Er du fascineret af ny teknologi, sygdom og detektivarbejde – men mangler lysten til at flytte til Aarhus for at læse? Nu kan du uddanne dig til bioanalytiker fra Nordjylland….
.
Af Klaus Hansen

VIA University College i Midtjylland opretter i samarbejde med Region Nordjylland mulighed for onlineundervisning i Aalborg

– Det er meget vigtigt for os, at vi kan uddanne bioanalytikere i Nordjylland. Det er en uundværlig faggruppe på hospitalet. Men det kan være svært at tiltrække dem, når de først har læst og er faldet til i f.eks. Aarhus. Derfor er vi meget glade for det nye samarbejde og satser på, at vi får nogle rigtigt dygtige studerende på holdet i Aalborg, siger Bente Frilev, viceklinikchef i Klinik Diagnostik ved Aalborg Universitetshospital.

– Vi vil gerne imødekomme behovet for bioanalytikere i Nordjylland. Det kan man gøre på flere måder. Nu har vi i VIA University College oprettet muligheden for, at studerende kan følge uddannelsen via nettet og med ca. én mødedag om ugen i Aarhus. De studerende bliver indskrevet på almindelige hold, men kommer så i studiegruppe med studerende ud fra, hvor de bor, fortæller Susanne Markussen, uddannelsesleder for VIA’s bioanalytikeruddannelse.

De nordjyske bioanalytikerstuderende kommer også i praktik på et nordjysk hospital. Praktikken fylder godt en tredjedel af uddannelsen.

Studiemiljøet er et vigtigt element

– Vi ved, at studiemiljøet er rigtig vigtigt, når man er ung studerende. Derudover er det faktisk et krav, at de studerende indgår i tværfaglige opgavesamarbejder med f.eks. radiografer eller sygeplejersker. Derfor arbejder vi lige nu på at finde et lokale i Aalborg, hvorfra de studerende kan deltage i onlineundervisningen. Dermed bliver de en naturlig del af et studiemiljø både fagligt og socialt, siger Tina Beith Christensen, afsnitsledende bioanalytiker på Aalborg Universitetshospital og formand for Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen på VIA.

Undervisning på Skype fungerer super

Michelle Aggerholm bor i Pandrup i Nordjylland og er nyuddannet bioanalytiker. Hun tog uddannelsen med én ugentlig dag med online-undervisning. Den ordning bliver altså nu ændret til ca. 4 dage.

– Undervisningen er helt den samme, som dem i Aarhus får. Man logger bare på Skype og deltager i undervisningen og er online i dialog med underviseren og holdkammeraterne. Det fungerer super. Og så er det rigtig godt, at man er i studiegruppe med andre fra samme geografiske område som en selv, og at uddannelsen veksler mellem teori og praksis, siger Michelle Aggerholm.

Michelle arbejder i dag på Patologisk Afdeling på Regionshospital Nordjylland i Hjørring.

Flere studiepladser

Prognoser viser, at der kommer til at mangle bioanalytikere i hele landet i løbet af få år. Derfor arbejder VIA University College generelt på, at kunne tilbyde flere studiepladser, hvilket både vil kunne give flere studiepladser i Midtjylland og Nordjylland inden for få år.

Yderligere info

Onlineundervisning i Aalborg bliver muligt fra september 2019, men allerede i marts kan man søge ind på kvote 2 og på kvote 1 i juli, så det er vigtigt, at få informationen ud til nordjyderne hurtigst muligt. Man skal rent praktisk søge ind hos VIA i Aarhus, men kan altså komme i en studiegruppe i Aalborg med onlineundervisning.