Fuld fart på opbygningen af nordjydernes pensionsformuer

Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email

Pensionsformuerne for ansatte i industrien og fødevareindustrien vokser voldsomt i disse år. Allerede i dag har nordjyske industriarbejdere i 50’erne i gennemsnit opsparet mere end 1 mio. kr. i pension, viser nye tal…

Af Klaus Hansen

De seneste årtiers udbygning af danske arbejdsmarkedspensioner er nu for alvor ved at slå igennem for industriansatte og andre lønmodtagere. Pensionsformuerne er vokset massivt over en årrække, og nu viser nye tal, at nordjyske industriansatte mellem 50 og 60 år allerede i dag i gennemsnit har rundet 1 mio. kr. på pensionskontoen.

Industriens Pension har gennemgået nye tal fra Nationalbanken, der viser, hvor meget medlemmerne har opsparet i gennemsnit, når man lægger opsparingerne i forskellige pensionsselskaber og ATP sammen. Når det hele lægges sammen, har pensionsselskabets nordjyske medlemmer i 50’erne med dansk bopæl nu i gennemsnit opsparet 1,1 mio. kr.

Samme tendens gør sig gældende i resten af landet, hvor formuerne er steget med omtrent samme hastighed som i Nordjylland.

Pilen peger kraftigt op

Pilen peger samtidig kraftigt op de kommende årtier, da arbejdspensionsselskaberne på LO-området stadig er under opbygning. I takt med, at medlemmerne får gennemsnitligt længere opsparingsperioder, vil pensionsformuerne fortsætte med at vokse massivt.

“Tallene fra Nationalbanken viser, at systemet med arbejdsmarkedspensionerne virkelig rykker i disse år. I de kommende årtier vil udviklingen fortsætte for fuld kraft, og det betyder, at den typiske LO-arbejder i stigende grad kan se frem til en økonomisk tryg alderdom,” siger adm. direktør i Industriens Pension, Laila Mortensen.

Arbejdspensionerne på LO-området blev etableret for lidt over 25 år siden, og til at begynde med var indbetalingerne til pension langt lavere end i dag. Indbetalingerne blev gradvist sat op over en årrække og ligger i dag typisk på 12 procent.

Den voksende pensionsformue hænger både sammen med den fortsat gradvise opbygning af ordningerne og med et attraktivt langsigtet afkast. Industriens Pension har således de seneste ti år leveret et gennemsnitligt afkast på 9,5 procent om året.

Gennemsnitlig samlet pensionsformue for medlemmer af Industriens Pension i Region Nordjylland
Aldersgruppe – Gennemsnitlig pensionsopsparing fordelt på flere selskaber
Under 20 år – 27.414
20 – 29 – 117.544
30 – 39 – 463.405
40 – 49 – 831.879
50 – 59 – 1.114.476
60 – 69 – 1.243.155
70 – 79 – 957.132
Over 80 år – 454.469
i alt 809.797
Kilde: Industriens Pension og Danmarks Nationalbank