Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensens kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for november 2022

Ane Halsboe-Jørgensen
Ane Halsboe-Jørgensen. Foto Morten Fauerby
Print Friendly, PDF & Email


Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensens kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for november 2022

I november 2022 var der 2.974.200 personer i job. Det er 4.300 flere end måneden før svarende til en stigning på 0,1 procent. Siden starten af 2022 er der dermed kommet 57.700 nye beskæftigede til.


Ser man på den private sektor, er der kommet godt 2.500 flere lønmodtagere fra oktober til november måned. I samme periode er der kommet godt 1.700 flere offentligt ansatte.

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger:

– Som ny beskæftigelsesminister er det en fantastisk nyhed, at beskæftigelsen stiger efter den flotte rekord, der blev sat tilbage i oktober. Det er glædeligt – ikke blot for den enkelte – men alle, der er blevet en del af det arbejdende fællesskab. Det giver os et stærkt fundament at stå på i de her økonomisk usikre tider.

– Priserne på energi har været historisk høje i en lang periode, og det har haft konsekvenser for mange danskere – især dem, der har mindst. Det ser ud til at prisstigningerne har stabiliseret sig nu, men jeg er fortsat glad for, at vi i sidste uge kunne give en håndsrækning til personer, der modtager førtidspension, seniorpension, tidlig pension, efterløn og fleksydelse.

– Vi er nået langt med at styrke beskæftigelsen, men vi er ikke i mål. Derfor planlægger vi at sætte gang i reformer, der på sigt vil øge beskæftigelsen med 45.000 personer. Det er med til at fremtidssikre vores fantastiske samfund og arbejdsmarked. Og det er en opgave, jeg ser meget frem til at drøfte sammen med Folketingets partier og arbejdsmarkedets parter. 

LÆS OGSÅ: De første kommunale elladestandere sat op i Jammerbugt

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn