Anne Sofie og Thomas faldt pladask for Saltum

Familien Teglgaard består af far, Thomas og mor, Anne Sofie, samt sønnerne Knud og Albert. De flyttede til Saltum for fem måneder siden og er blevet positivt overraskede over åbenheden, og alt hvad byen og området har at tilbyde. Foto: Jammerbugt Kommune
Print Friendly, PDF & Email

Anne Sofie og Thomas faldt pladask for Saltum

Anne Sofie og Thomas Teglgaard har sammen med deres to sønner på 5 og 6 år fundet de optimale rammer for familielivet i Saltum. Her hænger hverdagen sammen, og de har mulighed for at være aktive i både foreningsliv og natur indenfor lokalområdets rammer

Anne Sofie og Thomas Teglgaard fandt det perfekte sted for deres familie i Saltum. Besøget på Saltum Skole overbeviste dem om, at dette var det rette sted for deres børns opvækst. Med skoven og skolen i baghaven blev beslutningen nem.

”Nu bor vi i et byhus tæt på naturen, og vi sparer tid på transport, for alt er inden for rækkevidde”, fortæller de.

Saltum Skole. Foto: Jammerbugt Kommune

Optimale rammer for en tryg opvækst

Saltum Skole er et centralt omdrejningspunkt, hvor børnene kender hinanden på tværs af klassetrin. Det samme gør sig gældende i lokalsamfundet generelt, hvor alle kender alle.

“Det må være den mest optimale form for tryghed et barn kan have,” udtrykker Anne Sofie.

Saltum Skole er en udeskole, der ligger i dejlige omgivelser ved skoven. Her er mange af byens aktiviteter samlet – SFO, børnehave, vuggestue, spejderhus, idrætsforening og et stort multiområde med en masse aktiviteter. Det gør hverdagen for en børnefamilie en hel del nemmere.

Knud på 6 år går til badminton og fodbold – begge dele i Saltum, ligesom skolen. Foto: Jammerbugt Kommune

”Om mandagen henter badmintontræneren f.eks. børnene i SFO’en og tager dem med over i hallen. Så behøver vi ikke at skynde os hjem, og børnene er samtidig færdige allerede kl. 16.30, inden de bliver for trætte,” fortæller Anne Sofie.

Et meget aktivt foreningsliv for hele familien

Foreningslivet er en stor del af Saltums charme, og familien nyder godt af det rige udvalg af fritidsinteresser.

”Vi har altid haft den holdning, at vi gerne vil have nogle børn, der er aktive i foreningslivet, hvilket vi også selv er vokset op med,” fortæller Thomas, der spiller floorball i Jetsmark og badminton i Saltum IF, hvor han også har engageret sig i bestyrelsen.

Knud på 6 år går til badminton og fodbold, mens lillebroren Albert på 5 år går til fodbold og gymnastik, hvor Anne Sofie er træner, og Knud og Thomas er medhjælpere.

”Det er blevet lidt af et familieprojekt”, fortæller Anne Sofie. Hver fredag slutter familien ugen af med en tur til familiesvømning i Løkken.

Udover at være træner på gymnastikholdet, underviser Anne Sofie i Zumba i en lille sal tilknyttet familiens private bolig og hun startede også for nylig op som foreningsguide i et projekt i samarbejde med Saltum IF, hvor hun er med til at sætte fokus på trivsel og på at få specielt udsatte børn og unge i gang med foreningslivet. Herudover er hun lærer og starter første april på den nye skole i Jetsmark. Så hun sidder sjældent stille, men hun nyder det.

Børnene boltrer sig i skoven og klitterne

Udover foreningslivet spiller naturen også en stor rolle i familiens liv.

”Vi har jo Fårup Sommerland i baghaven, en af Danmarks bedste strande kun 5 kilometer herfra og et fuldstændigt unikt område nede ved skoven og søen med mountainbike, løb og multibanen. Det er ret fantastisk”, fortæller Thomas.

Med Vesterhavet bare 5 kilometer væk, lægger familien Teglgaard ofte turen forbi hav, strand og klitter. Foto: Jammerbugt Kommune

Anne Sofie elsker sine gå- og løbeture i skoven med hunden Bessie, og det er da heller intet problem at få børnene med.

”Vi bruger naturen rigtig meget, og det er sindssygt fedt”, fortæller Anne Sofie. ”Vi er jo nede i skoven på et minut, så er det nemt at få børnene med, ik’?”, tilføjer hun med et smil.

Familien tager også ofte turen til Vesterhavet, der ligger blot 5 kilometer fra hjemmet.

”Vi har altid brugt Vesterhavet meget,” fortæller Anne Sofie og Thomas. ”Noget af det bedste børnene ved, er at komme ned og løbe i klitterne”.

Der er vist ingen tvivl om, at familien Teglgaard er en meget aktiv familie. De engagerer sig i børnene fritidsaktiviteter og ikke mindst i lokalsamfundet. Familien har kun boet i Saltum i fem måneder, men har allerede fået Saltum helt ind under huden – og omvendt.

Nolshytten med legeplads. Foto: Jammerbugt Kommune

“Folk har virkelig inkluderet os og fået os til at føle os velkomne på en måde, som vi aldrig har prøvet før.”, fortæller Anne Sofie. Thomas nikker og tilføjer med et smil – ”Vi havde et positivt indtryk af byen inden, vi flyttede hertil, men vi vidste slet ikke, at Saltum var SÅ fed. De har ret hurtigt fået gaflen i os”.