Aftaler med minkavlerne får aflivningerne op i gear

Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email

Fødevarestyrelsen har siden lørdag ringet rundt til mere end 100 minkavlere med smittede besætninger. Det sker i et forsøg på at indgå aftaler med avlerne om selv at aflive deres mink og dermed hurtigere at mindske smittespredningen.

I sidste uge fremlagde Fødevarestyrelsen en standardaftale til minkavlere med smittede mink, der kan aflønne avlerne for selv at aflive deres dyr. Aftalen, der har opbakning fra minkavlernes brancheorganisation, har allerede fået op mod 60 minkavlere til at skrive under. Yderligere 20 har vist interesse for aftalen, der gør det muligt for avlerne selv at stå for aflivning, rengøring og desinfektion af deres farme.


Siden lørdag har Fødevarestyrelsen kontaktet avlere med smittede besætninger for at få mere fart på aflivningerne. Og tidligere i dag holdt Fødevarestyrelsen webinar for mere end 150 minkavlere om aftalen. I begge tilfælde med en appel om at se nærmere på tilbuddet fra Fødevarestyrelsen.

‘Her fredag har vi aflivet mink på 101 besætninger, i alt mere end en million dyr. Opgaven er ikke rar for nogen. Men vi skal stadig aflive rigtigt mange mink, da de udgør en risiko for folkesundheden. Smitten kan spredes fra mink til mennesker, og yderligere kan virus mutere blandt dyrene, og dermed potentielt mindske virkningen af vacciner mod Covid-19. Derfor er vi afhængige af avlernes store velvillige indsats, og håber naturligvis, at flere hurtigt vil melde sig som interesserede og vil hjælpe med aflivningerne’, siger enhedschef i Fødevarestyrelsen, Jakob Munkhøj.