Jammerbugt Kommune ligger i top ti

Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email

Jammerbugt Kommune ligger i top ti, når det gælder om at hjælpe ledige tilbage til arbejdslivet

Jammerbugt Kommune er i toppen af Fagbevægelsens Hovedorganisations (FH) undersøgelse af i hvilke jobcentre, de ledige får den bedst mulige indsats i forhold til at komme tilbage til arbejdslivet.


FH’s jobcenterindeks har til formål at måle og sammenligne jobcentrenes aktive indsats over for forsikrede ledige blandt landets kommuner. I det seneste jobcenterindeks, der opgør 4. kvartal 2019, ligger Jammerbugt Kommune på en delt 6. plads med Aalborg Kommune.

”Det er med glæde, at jeg kan konstatere, at vi får en nydelig placering i den benchmark, som FH netop har gennemført. De har målt jobcentrene på fem forskellige parametre og særligt på to af dem klarer vi os særligt godt. Jeg er stolt af den indsats vores jobcenter gør. Det er vigtigt for kommunen, at vi gør vores bedste for at understøtte ledige med at finde tilbage til arbejdsmarkedet. Det er vigtigt for den enkelte borgers identitet og selvværd. Dertil kommer en økonomisk gevinst både for borgeren og kommunen, og det hjælper virksomhederne med at få den kvalificerede arbejdskraft, de efterspørger”, siger borgmester Mogens Christen Gade.

De primære årsager til Jammerbugt Kommunes gode placering er andelen af ledige, der får en uddannelse. Det gør 35,8 pct. i Jammerbugt Kommune i forhold til landsgennemsnittet på 19,5 pct. Derudover får kommunen en god placering, når det gælder merledighed hos ikke vestlige borgere, her får Jammerbugt Kommune en indikatorværdi, der ligger på -0,8 uger, mens landsgennemsnittet er 3,9 uger.

FH’s undersøgelse måler på følgende fem parametre:

  • Brug af opkvalificering/uddannelse i aktiveringsindsatsen
  • Længde af sygedagpengeperioder
  • Merledighed blandt ikke-vestlige indvandrere
  • Aktiveringsomfang generelt
  • Længde af ledighedsperioder