Adm. direktør gennem 25 år – Vagn Hansen har jubilæum med Sparekassen Danmark

Vagn Hansen
Vagn Hansen er på de forgangne 25 år gået fra at være leder for 35 medarbejdere til at være øverste chef for 1200. Foto: Privat
Print Friendly, PDF & Email

Adm. direktør gennem 25 årVagn Hansen har jubilæum med Sparekassen Danmark

At en direktør i den finansielle sektor kan fejre 25-års jubilæum som administrerende, er en sjælden begivenhed i Danmark. Men det er ikke desto mindre tilfældet for Vagn Hansen, der 1. januar kan se tilbage på 25 år som administrerende direktør i Vrå Sparekasse, senere Sparekassen Vendsyssel, og i dag Sparekassen Danmark.

Mandag den 9. januar kan han i øvrigt også fejre sin 65-års fødselsdag.

Fusionsmageren

Da Vagn Hansen blev ansat som direktør i Vrå Sparekasse i 1998, var der tre selvstændige sparekasser i den daværende Løkken-Vrå Kommune med 7-8000 indbyggere.

Vagn Hansen så tidligere end de fleste fornuften i og nødvendigheden af, at flere mindre sparekasser i Vendsyssel slog sig sammen, og Sparekassen Vendsyssel blev en realitet, da Vrå Sparekasse fusionerede med Jelstrup-Lyngby Sparekasse i 2001.

I de kommende år valgte en række pengeinstitutter at fusionere med Sparekassen Vendsyssel: Hellevad-Ørum Sparekasse i 2005, Brovst Sparekasse og Jerslev Sparekasse i 2006, Ulsted Sparekasse i 2008, Sparekassen Limfjorden og Sparekassen Hvetbo i 2012, Hals Sparekasse i 2015, Østjydsk Bank i 2018, Dronninglund Sparekasse i 2019 og Salling Bank i 2020.

Desuden har Sparekassen Vendsyssel købt afdelinger af Sparbank og Den Jyske Sparekasse.  

Fra 35 til 1200 medarbejdere

Endelig indgik Sparekassen Vendsyssel i 2021 i en ligeværdig fusion med Jutlander Bank og blev til Sparekassen Danmark.

Sparekassen Danmark har i dag afdelinger på 58 adresser, 305.000 kunder, 1.200 medarbejdere og en egenkapital, der overstiger 10,5 milliarder kroner. Dermed er Sparekassen Danmark landets største garantsparekasse og det ottendestørste pengeinstitut i Danmark.

Vagn Hansen er således på 25 år gået fra at være leder for 35 medarbejdere til at være øverste chef for 1200.  

Tillidsposter

Vagn Hansen beklæder en række tillidsposter.

Han er bestyrelsesformand i DLR Kredit A/S og Egnsinvest Holding A/S, og han er medlem af bestyrelsen for Sparekassen Danmark Fonden Vendsyssel, Sparinvest SE, Lokale Pengeinstitutter, Finans Danmark, PRAS A/S og Kunstbygningen i Vrå.

I 2019 modtog han hædersprisen fra ”Bankdirektør Svend Hansen og Hustrus Fond”. Prisen tildeles en person, som har holdt sparekassetanken i hævd.

Baggrund

Vagn Hansen voksede op i Arden, er student fra Hobro Gymnasium og gik på handelsskolen i Aars, inden han blev ansat som elev i Bikuben, hvor han arbejdede i sammenlagt 20 år i sparekassens afdelinger i blandt andet Arden, Randers, Hobro og Grenaa.

Jubilaren bor med sin hustru, Ingrid, på en skovejendom på Jyske Ås, hvor de nyder den skønne natur. I sin fritid er Vagn Hansen også en dedikeret jæger.

1 KOMMENTAR

  1. Hej Vagn,

    Tillykke med at du er en dygtig forretningsmand, der skaber vækst i det selskab, du arbejder i og er direktør for.
    Mens du og dine ansatte mæsker jer i et trecifret millionbeløb, i overskud, så har din sparekasse ødelagt min kærestes og min egen tilværelse, ved pludseligt ikke at ønske 14 dage-lønnede kunder, der har været kunde i jeres bank i 15 år uden problemer, og nu høster de sidste 1,50 krone fra vores konto, hvorfor at jeres umenneskelige gebyr, for at afvise forsikringer, a-kasse, fagforening, husleje og el-regninger er 375 danske kroner, som skal betales, ellers…..

    Men igen tillykke, at du og dine ansatte har lært at klare jer selv, haft en barndom, der har været behjælpelig, har kunne tage en lang uddannelse, som nu har sikret dig/jer en stor og blød stol i en sparekasse med en overskud på “må vores kunders røv klø og deres arme evigt være for korte til at nå”.

    Mvh et helt almindelig og udsat menneske

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn